VIDEO Denise Rifai, senzaţia primei săptămâni de campanie: „Tu cu mine sau eu cu dumneavoastră suntem 1? În grup?“ şi „Şinele de tramvai murdare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Denise Rifai FOTO Captură Realitatea TV
Denise Rifai FOTO Captură Realitatea TV

Dezbaterile electorale moderate de Denise Rifai s-au transformat în momente stânjenitoare pentru invitaţii aflaţi în studioul Realitatea TV. „Ce înseamnă un document?“,  Cum merge autobuzul pe alee?“, „Cum vă întreţineţi?“ au fost doar câteva dintre întrebările adresate de Denise Rifai candidaţiilor Laura Chiriac, Alexandru Nazare şi Nicuşor Dan.

Emisiunea în care moderatoarea Denise Rifai a avut-o invitată pe Laura Chiriac, candidatul ALDE la Primăria Sectorului 1, fosta sa colegă de trust, a devenit rapid virală pe internet datorită dialogului spumos dintre cele două.

Denise Rifai: Dumneavoastră sunteţi, văd şi vă cunosc, o femeie elegantă şi vă plac lucrurile de bună calitate. Cum o să rămâneţi cu mâinile curate? Acum din ce vă întreţineţi?

Şi din ce vă întreţineţi? Ce proprietăţi aveţi? Cum o să vă întreţineţi, cu mâinile curate, cu un buget de sute de milioane pe mână, dintr-un salariu de 5.000 de lei, din care nu vă puteţi lua mai mult de o pereche de sandale de calitate. Mă refer la dvs. Că sunteţi o femeie căreia îi plac poşetele, îi plac ochelarii de soare, îi plac lucrurile fine şi scumpe…

Laura Chiriac:

Dar am avut o slujbă din care mi-am permis, la momentul respectiv, să îmi cumpăr şi cărţi, care mi-a permis să călătoresc, să ofer şi altora cadouri.

Denise Rifai, despre programul de transport al copiilor la grădiniţă cu autobuzul: Cum pătrunde autobuzul, care este mai lat, pe străzile înguste. Veţi folosi probabil microbuze. Dar  câte locuri sunt într-un microbuz? Cum merge autobuzul pe alee?

Laura Chiriac: În primul rând liniştiţi-vă, calmaţi-vă. Dacă mă lăsaţi să vă explic, se calmează toată lumea.

Denise Rifai: Dacă vine cu autobuzul, trebuie să fie cineva acasă, să aştepte copilul.

Laura Chiriac: O să mă duc eu să aştept copilul!

Cele mai jenante momente ale campaniei electorale, la Realitatea TV: „Sloganul «Cu mâinile curate» l-aţi plagiat de la colega noastră, Marilena Mititelu!“

„Vă împreunaţi cu tot Sectorul?“

După Laura Chiriac, a urmat Alexandru Nazare, candidatul PNL la Primăria Sectorului 1, care a fost încurcat de întrebările adresate de Denise Rifai.

Denise Rifai: Avem un slogan. Un slogan, domnule Nazare, un slogan pe care poate telespectatorii mei nu îl cunosc. Sloganul domnului Nazare spune aşa: Tu cu mine suntem unu!

Domnule Nazare, ce slogan e ăsta? Tu cu mine sau eu cu dumneavoastră suntem 1? Cum? Eu înţeleg că sunteţi necăsătorit, dar chiar aşa? Cu tot sectorul? Sau pe rând? În grup? Separat?

Alexandru Nazare: Doamnă, vreau să explic acest lucru. Mă bucur, într-un fel, că suscită interesul publicului, ceea ce este bine. În orice caz, ceea ce vreau să spun este că esenţa, practic, întregului meu program, se referă la un parteneriat cu locuitorii sectorului 1.

Denise Rifai: Sună a împreunare, nu a parteneriat. Şi mie îmi vine să zămbesc. Vă împreunaţi cu tot sectorul?

Nazare: Doamna Rifai, nu cred. Asta e o interpretare a dumneavoastră. Din punctul meu de vedere, un adevărat primar trebuie să se identifice cu nevoile sectorului, să fie la acelaşi nivel cu locuitorii sectorului. Ei sunt pe primul loc. Tu cu mine suntem pe primul loc. Tu cu mine suntem o echipă.

Denise Rifai: Ce înseamnă, ce este acela un document?

Alexandru Nazare: La ce vă referiţi?

Denise Rifai: Un document administrativ, ce înseamnă un document, definiţi documentul. E ca şi cum aş întreba ce e o stradă.


Alexandru Nazare: Un document e un… act! 

Denise Rifai: În administraţia publică îşi are propria lui definiţie. Şi documentul este… document…

Alexandru Nazare, invitatul lui Denise Rifai

Nicuşor Dan, invitatul lui Denise Rifai

Ultima „victimă“ a lui Denise Rifai a fost Nicuşor Dan, candidatul USB la Primăria Capitalei.

Denise Rifai: "Câte CET-uri sunt în Bucureşti?"
Nicuşor Dan: "Patru. Patru mari şi mai sunt câteva mici."
Denise Rifai: Sunt opt. Cinci ale Elcen şi trei private."
Nicuşor Dan: "Nu, sunt patru mari. CET-urile mari sunt patru: Grozăveşti, Militari, Progresul, Vitan."

Denise Rifai: „Legat de tramvaie, tramvaiul 101 care leagă Rahova de sectorul 4 nu mai circulă de doi ani. Ştiţi de ce?"
Nicuşor Dan: "Nu".
Denise Rifai: "Tramvaiul 101 care leagă cartierul Rahova de sectorul 4 nu mai circulă de peste doi ani şi cetăţenii bucureşteni sunt foarte nemulţumiţi. Cu tramvaiul nu mergeţi..."
Nicuşor Dan: "Se întâmplă să mai merg. Ştiţi că el merge cu acelaşi bilet ca şi autobuzul."
Denise Rifai: "Tramvaiele sunt numerotate de la 1 la 60. Tramvaiul 101 nu există."

Pe Augustin Hagiu, candidat la Primăria Sectorului 2, Deise Rifai l-a întrebat dacă ştie că şinele de tramvai sunt murdare?

A făcut referire la şinele de tramvai- prea murdare, în opinia moderatoarei. Întrebarea i-a fost adresată candidatului PRU la Primăria Sectorului 2, Augustin Hagiu. 

Augustin Hagiu, invitatul lui Denise Rifai

Citeşte şi:

Denise Rifai, declaraţii după gafele din emisiunile electorale: „Voi încerca să obţin răspunsurile de care avem nevoie“. „Vă împreunaţi cu tot sectorul?“ 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite