VIDEO Cine este noul ambasador al SUA în Moldova. Proaspăt ajuns la Chişinău, a transmis un lung mesaj în limba română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dereck J. Hogan, noul ambasador al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, a ajuns la Chişinău împreună cu familia în cursul zilei de joi, 25 octombrie.

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chişinău a postat pe pagina oficială de Facebook un mesaj video transmis de noul ambasador american în Republica Moldova. Dereck J. Hogan, un diplomat de carieră, a surprins plăcut multă lume adresându-se locuitorilor din Moldova într-o limbă română decentă:

"Bună ziua, Moldova. Mă numesc Dereck Hogan şi sunt profund onorat să fiu noul ambasador al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova într-o perioadă atât de importantă pentru relaţiile noastre bilaterale.

Din adolescenţă am ştiut că vreau să devin diplomat. În 1990 părinţii mei m-au înscris într-un program de vară pentru elevii interesaţi de afaceri externe, unde am avut ocazia să ascult doi diplomaţi americani vorbind despre contribuţia lor la încetarea Războiului Rece. În acel moment am decis să-mi concentrez studiile academice pe relaţii internaţionale, iar la 23 de ani am început cariera de diplomat.

Cele mai frumoase amintiri din copilăria mea sunt călătoriile cu maşina prin Statele Unite, când admiram bogăţia şi varietatea culturală din ţara mea. De atunci, am o profundă apreciere pentru unitate şi putere în diversitate.


Republica Moldova la fel are o istorie şi o cultură bogată. Ştiu că cetăţenii Republicii Moldova vorbesc mai multe limbi printre care rusa, ucraineana, găgăuza şi altele. [...]

Sunt căsătorit cu Anny de 19 ani minunaţi şi avem o fiică adolescentă Hannah. Împreună suntem încântaţi să vizităm frumoasele podgorii, sate şi oraşe şi să ne bucurăm de tot ce oferă Moldova, inclusiv sarmale şi mămăligă.

Nouă ne place natura precum şi activităţile în aer liber şi întotdeauna suntem gata de aventură.

În calitate de ambasador, eu respect şi admir tenacitatea ţării dvs. de a-şi consolida independenţa şi a construit o societate democratică, stabilă şi prosperă. SUA au fost şi întotdeauna vor fi  parteneri şi un prieten devotat al Moldovei.

Vă rog să vă conectaţi cu mine prin conturile de Facebook, Instagram şi Twitter ale ambasadei şi să-mi comunicaţi ideile dvs despre modalităţile de cooperare", a spus noul ambasador al SUA în Moldova, Dereck J. Hogan.

Hogan este un diplomat originar din Virginia care şi-a început cariera în 1997. Înainte de a veni în Republica Moldova, a activat secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat al Statelor Unite, funcţie pe care a ocupat-o în 2017. 

Potrivit site-ului Casei Albe, noul ambasador este unul dintre specialiştii Departamentului de Stat pe zona Europei de Est, aflându-se în diferite misiuni în Federaţia Rusa sau Azerbaidjan, precum şi în Afganistan.

Hogan are studii la University of Pittsburgh şi la Woodrow Wilson School of Public and International Affairs din cadrul Princeton University.

Derek J. Hogan, nominalizat pentru postul de ambasador în iunie 2018 de către preşedintele Donald Trump, îl înlocuieşte la Chişinău pe James D. Pettit, numit în funcţie pe 22 mai 2014 de fostul preşedinte Barack Obama.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite