Videanu, după întâlnirea de la Cotroceni: "Nu Roberta Anastase este prioritatea României"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emil Boc, Roberta Anastase, Vasile Blaga şi Adriean Videanu au discutat marţi seara timp de trei ore cu preşedintele Traian Băsescu, la Cotroceni. După întânire, PDL şi-a reafirmat sprijinul politic pentru Roberta Anastase.

UPDATE Adriean Videanu, după întâlnirea de la Cotroceni: Nu Roberta Anastase este, în acest moment, prioritatea României.

- Şeful statului s-a arătat pesimist că liderii Opoziţiei vor înţelege să urmărească interesul naţional. Un exemplu este tergiversarea din Parlament a legii pensiilor.

- Opoziţia trebuie să înţeleagă că are şi responsabilităţi faţă de ţară şi să aleagă să servească interesul naţional prin a nu mai bloca activitatea Parlamentului.

- Nu cerem nimic altceva decât să nu mai blocheze activitatea Parlamentului României.

- Din păcate constatăm că mass media a căzut în plasa Opoziţiei. Vreau să vă spun că priorităţile României sunt legile care trebuiesc adoptate şi servirea interesului naţional. Nu Roberta Anastase este, în acest moment, prioritatea României.

Citiţi şi:

Ponta: Mesajul lui Traian Băsescu a fost pentru PDL. PSD e deschis pentru armistiţiu

Tăriceanu: „Băsescu şi asociaţii săi politici sunt capabili de orice, dar incapabili să conducă ţara“

Bugetul, altă bombă sub Coaliţie


Borbély: Fără adoptarea Legii Educaţiei până la finalul anului, nu putem continua în coaliţie

UPDATE La întâlnire participă şi Adriean Videanu şi Vasile Blaga, potrivit RTv.

Întâlnirea a început la ora 18.00 şi are loc după apelul preşedintelui din plenul Camerelor reunite pentru un moratoruiu cu scopul de a debloca activitatea Parlamentului. Preşedintele Traian Băsescu a declarat că sunt necesare acţiuni ferme şi consecvente la nivelul Guvernului şi Legislativului în următoarele 30-45 de zile pentru ca România să ducă la bun final acordul cu FMI.

Partidele din Opoziţie au refuzat să fie prezente în sală în timpul discursului preşedintelui.

Atât liberalii, cât şi democraţii au precizat că armistiţiul propus de şeful statului nu se poate realiza atâta timp cât la şefia Camerei Deputaţilor se află Roberta Anastase.

Acesta nu părea dispusă marţi, după discursul preşedintelui, să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.Întrebată dacă este dispusă să demisioneze, în contextul în care partidele din Opoziţie refuză să participe la lucrările plenului cât timp PDL continuă să o susţină, acesta a replicat: "compromisuri de genul ăsta în politică nu se fac".

Social-democraţii ar fi de acord ca Roberta Anastase să fie înlocuită de Sulfina Barbu, potrivit unor surse citate de Mediafax, care au menţionat că această variantă este agreată şi de PDL, însă, nu şi de Traian Băsescu.

Activitatea Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor a fost blocată în ultimele săptămâni deoarece PSD şi PNL au refuzat să participe la lucrări cât timp Anastase nu demisionează din fruntea Camerei.

Opoziţia a acuzat-o pe Anastase de furt în legătură cu adoptarea Legii pensiilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite