Victor Ponta: „Nu există nici 1% şanse pentru ca Traian Băsescu să ducă la destrămarea USL“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu

Liderii USL, premierul Victor Ponta, preşedintele Senatului Crin Antonescu şi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, au fost invitaţi, miercuri seara, la emisiunea „Sinteza Zilei“.

Premierul Victor Ponta a făcut o trecere în revistă a realizărilor Guvernului USL. ”Autostrada Comarnic Braşov a fost blocată de PDL şi deblocată de guvernarea USL. Autostrada Arad-Sibiu: Blocată de Guvernarea Boc, deblocată de guvernarea USL. Teatrul Naţional: început de guvernul Boc, va fi finalizat de Victor Ponta şi guvernul USL. Anul viitor, în martie, va fi inaugurat. Sala Dinamo: începută de guvernul Boc, terminată de guvernul USL. Cota unică introdusă de guvernul Tăriceanu şi păstrată de Victor Ponta şi Guvernul USL. Restituirea proprietăţilor a fost începută din anii 90  şi finanţată de USL. Hidroelectrica a fost pe pierdere în guvernarea PDL, este pe profit în guvernarea USL”, sunt numai o parte din realizările enumerate de premier.

În altă ordine de idei, Ponta şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la administraţia publică. ”Sunt foarte hotărât să facem o reformă pe care nimeni nu a făcut-o din 1989 încoace. La stat, dacă nu faci nimic, câştigi acelaşi salariu.  Sunt profund nemulţumit de modul în care arată administraţia publică. Avem prea mulţi funcţionari”, a mai afirmat premierul.

Ponta: Am promis că parlamentarii nu vor mai avea un regim juridic special

Referindu-se la revizuirea Constituţiei, premierul a precizat că au fost adăugate amendamente promise în campania electorală.  ”Am precizat, pe baza experienţei de conflict între Parlament, Guvern şi Traian Băsescu, că în viitor nu vor mai exista scandaluri, am promis că vom sancţiona migraţia politică. Am promis că parlamentarii nu vor mai avea un regim juridic special: vor fi judecaţi după judecata comună, ca orice om obişnuit. Am spus că vom încerca să avem pentru cetăţeni drepturi cât mai clare. Am vorbit despre faptul că vrem să descentralizăm, am pus chestia asta în constituţie. Este ceea ce am promis în campanie”, a explicat prim-ministrul.

”Coabitarea este trecătoare”

La rândul său, Crin Antonescu a declarat că, deşi nu a fost de acord cu coabitarea dintre premier şi şeful statului, ”merită să mergem înainte”.  ”Nu sunt de acord cu coabitarea şi are destule efecte nocive, dar dacă asta a fost opţiunea premierului, merită să mergem înainte. Coabitarea este trecătoare”, a punctat Antonescu.

Referitor la coabitare, Ponta a precizat că, din punctul său de vedere, avantajul este că nu mai are implicarea preşedintelui în actul guvernării. ”Îmi dedic timpul activităţii guvernării. Mă simt obligat până în 2016 să-mi dedic toată energia activităţii guvernamentale care afectează viaţa a 18 milioane de români, câţi mai suntem în ţară. Totul ţine de deciziile de la nivel guvernamental”, a afirmat premierul.

”Andrei Marga nu a fost numit în urma unei negocieri politice”

În ceea ce priveşte demisia lui Andrei Marga din fruntea ICR, Antonescu a făcut câteva precizări: ”Domnul Marga nu a fost numit în urma unei negocieri politice. ICR nu a făcut obiectul unei alocări politice. La ICR am căutat o formulă care să corespundă obiectului de activitate. Marga nu a fost numit pentru că era liberal, ci ca mare intelectual român”.

Antonescu: USL putem să-l rupem doar noi şi nu-l rupem

În ceea ce priveşte viitorul alianţei, Ponta a reiterat că  Nu există nici 1% şanse pentru ca Traian Băsescu să ducă la destrămarea USL. Antonescu a afirmat, la rândul său, că ”USL putem să-l rupem doar noi şi nu-l rupem”.

Citeşte mai jos principalele declaraţii ale liderilor USL:
 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite