Victor Ponta : „Eu sunt pe teren, Băsescu în tribuna de onoare ; are voie să mă fluiere, dar să nu-mi ia mingea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta consideră că obligaţia lui Crin Antonescu este să îşi construiască profilul de viitor preşedinte FOTO Adevărul
Victor Ponta consideră că obligaţia lui Crin Antonescu este să îşi construiască profilul de viitor preşedinte FOTO Adevărul

Premierul Victor Ponta a vorbit luni seară la Digi TV despre coabitarea cu preşedintele Băsescu, precizând că este necesară o delimitare clară a competenţelor. Referindu-se la menţinerea stabilităţii în interiorul Uniunii Social Liberale, prim-ministrul a declarat că obligaţia lui Crin Antonescu, la momentul actual, este aceea de a-şi construi profilul de viitor preşedinte.

Întrebat dacă ar risca o ruptură cu preşedintele Traian Băsescu pentru păstrarea stabilităţii în coaliţie, Victor Ponta a spus că singura certitudine este că Traian Băsescu îşi va încheia mandatul, iar Crin Antonescu trebuie să îşi construiască profilul de viitor preşedinte.

„Antonescu nu are obligaţiile care îmi revin mie. Este candidatul nostru la funcţia de preşedinte. Are obligaţia să îşi prezinte profilul său de preşedinte. Traian Băsescu îşi incheie mandatul, asta este singura noastră certitudine. Crin Antonescu trebuie să îşi construiască profilul de viitor preşedinte al României“, a spus premierul.

 „De fiecare dată alegerea mea a fost pentru USL. De fiecare dată spun: «Crin, tu vei fi aici data viitoare şi cu tine voi colabora în acelaşi fel». Sau nu, că nu există animozităţi personale“, a spus prim-ministrul, adăugând că este important să se înţeleagă faptul că o coabitare între el şi preşedinte necesită o delimitare clară a competenţelor.

„Din punctul meu de vedere, dincolo de hârtia pe care am semnat-o, eu am înţeles un lucru pe care cred că l-a înţeles şi preşedintele. Avem fiecare zona noastră de competenţă. Preşedintele stă  în tribuna de onoare, are voie să mă critice, are voie să mă fluiere. Important e să nu-mi intre pe teren, să-mi ia tricoul, să-mi ia mingea, ceea ce se  întâmpla în perioada guvernării domnului Boc“, crede Victor Ponta.

„ Uitaţi-vă că este prima dată când preşedintele nu se vede cu cei de la FMI. Ne-am delimitat fiecare partea lui de competenţe şi până astăzi niciunul nu a încălcat acest lucru“ , a adăugat premierul.

Pe de altă parte, referitor la  suspendarea preşedintelui, Ponta consideră că „dacă nu se întâmplă lucruri grave, mai putem să mai stăm un an până îşi termină mandatul, nu murim dacă mai stăm un an !“.

În ce priveşte revizuirea Constituţiei, premierul a declarat că „viitorul şef al statului trebuie convins încă de pe acum că sunt multe situaţii în care preşedintele este notar“, adăugând totodată că acesta din urmă nu va rămâne un „simplu monarh cu drepturi cutumiare“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite