Victor Ponta, despre membrii Guvernului: "Mi-am dorit oameni care au legătură cu sistemul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a precizat miercuri seara cã dorinţa sa a fost ca, la conducerea ministerelor, să fie oameni care sã aibă legãturã cu sistemul şi care sã ştie sã rãspundã la întrebãri, arătându-se totodată preocupat în ce priveşte viitoarea generaţie de profesori.

"La Sãnãtate erau nişte domni, dar trebuia sã vorbeşti maghiarã ca sã spui ce te doare, la Ministerul de Interne era un domn care nu trecuse pe la şcoalã şi care sigur cã nu râdea la glumele cu poliţişti. Şi tot aşa. Mi-am dorit sã fie în fruntea ministerelor oameni care au legãturã cu sistemul şi care atunci când vin sã spunã de ce are nevoie sistemul de educaţie, sistemul de sãnãtate, justiţia, sã poatã totuşi sã se bazeze pe ceea ce discutã cu dumneavoastrã şi sã mã ajute pe mine atunci când dumneavoastrã îmi puneţi întrebãri şi sã ştie sã rãspundã, sã explice de ce luãm anumite mãsuri, de ce nu luãm alte mãsuri. Nu e întotdeauna un avantaj, pentru cã doamna Andronescu întotdeauna îmi spune câte lucruri trebuie sã facem şi cât trebuie sã punem în buget pentru educaţie, domnul Arafat cât trebuie sã punem pentru sãnãtate, doamna Pivniceru pentru justiţie şi sigur cã acolo mai apare ministrul de Finanţe şi mai taie, dar cred cã e foarte important ca aceia care iau decizii sã aibã totuşi o legãturã directã cu dumneavoastrã, cei care suportaţi mai departe consecinţele deciziilor care se iau pânã la urmã", le-a transmis premierul profesorilor din Gorj cu care a avut o întâlnire la Târgu-Jiu.

Potrivit Agerpres, Victor Ponta s-a arãtat preocupat şi soarta viitoarei generaţii de profesori şi a afirmat cã este necesară stimularea celor care vor sã rãmânã în învãţãmânt.

Prim-ministrul a punctat cã este nevoie de un echilibru între oamenii cu o stare materială bună şi aceia cu venituri scăzute, la fel ca şi între elevii cu rezultate meritorii la învăţătură şi cei mediocri.

"Trãim în nişte lumi care se despart mult prea mult. Sunt oameni prea bogaţi, n-am nimic cu oamenii bogaţi, dar unii-s prea bogaţi şi alţii sunt prea sãraci, trãind în acelaşi loc. Avem elevi foarte buni şi trebuie sã-i premiem şi sã-i lãudãm, dar avem elevi mult prea slabi tot acolo, tot în acelaşi oraş, tot în aceeaşi ţarã. Or, o ţarã care progreseazã nu este cea care are extreme, care are 1% excelenţã şi 99% mediocritate. Mã preocupã foarte mult cum putem sã facem sã acoperim aceastã diferenţã uriaşã", a mai spus premierul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite