Victor Ponta agreează ideea coabitării cu Traian Băsescu şi Crin Antonescu: "Acest gen de normalitate prinde bine României"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şi premierul Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul
Preşedintele Traian Băsescu, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şi premierul Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la România TV, că îşi doreşte să existe mereu o coabitare între el, preşedintele Traian Băsescu şi liderul PNL, Crin Antonescu. Declaraţia premierului vine în contextul în care Traian Băsescu i-a mulţumit lui Crin Antonescu pentru că a acceptat să-l reprezinte la ceremonia de aderarea a Croaţiei la UE.

„Eu îmi doresc să fie o coabitare în trei mereu. Faptul că intram în acest gen de normalitate prinde bine României. Faptul că ieşim în afara ţării, asta nu poate fi decât un lucru bun pentru România“, a declarat şeful Executivului, la România TV.

Întrebat cum comentează plecarea preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, la Zagreb, în locul preşedintelui, premeirul Victor Ponta a răspuns că nu este nimic ciudat în această rugăminte a preşedintelui.

„Mi se pare un gest de normalitate politică. Croaţia este o ţară prietenă cu România. Este un semn de respect. Toate poveştile vechi se închid în acest fel“, a adăugat Ponta.

Prim-ministrul a fost întrebat şi de decizia Curţii Constituţionale, de a declara constituţional pragul de 30% prezenţă la vot, dar numai din 2014, Victor Ponta a răspuns: „Eu văd mult mai mult partea bună. Pentru jurist este foarte greu de înţeles, dar mai bine mai târziu decât niciodată“.

Referitor la anunţul făcut în aceată seară cu privire la grila de salarizare a bugetarilor, premierul a afirmat că „vrea să dea speranţe celor care muncesc bine şi să dea fiori celor care stau în funcţii şi nu pot să le facă nimic pentru că îi pot acţiona în judecată“.

Materiale pe aceeaşi temă:

Traian Băsescu i-a mulţumit lui Crin Antonescu pentru că îl va reprezenta la ceremonia de aderare a Croaţiei la UE

Băsescu: „Nu am un conflict cu Ponta. Acordul de coabitare funcţionează perfect“

Noua Constituţie umflă muşchii Parlamentului

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite