Victor Negrescu: Comisia Europeană a aprobat instituirea unui coridor umanitar pentru Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Negrescu FOTO Facebook Victor Negrescu / Arhivă
Victor Negrescu FOTO Facebook Victor Negrescu / Arhivă

Eurodeputatul PSD, Victor Negrescu, a anunţat că miercuri a fost aprobată de Comisia Europeană instituirea unui coridor umanitar pentru Ucraina, după ce el şi alţi 90 de europarlamentari au insistat în ultimele zile pe lângă executivul european.

„Ca urmare a demersului pe care l-am iniţiat, în ultimele zile, privind crearea unui coridor umanitar pentru #Ucraina, iniţiativă susţinută de circa 90 de eurodeputaţi, Comisia Europeană a aprobat astăzi instituirea acestui mecanism. În scrisoarea noastră, mai solicitam suport pentru familiile cu copii, crearea unui coridor pentru transportul ajutorului umanitar către Ucraina, dar şi un sprijin integrat la nivel european”,a anunţat vicepreşedintele PSD, Victor Negrescu. 

„Iată că toate aceste lucruri se regăsesc în propunerea Comisiei Europene de astăzi. Mă bucur că solicitarea noastră a produs rezultate şi că executivul european şi statele membre au ascultat apelul şi argumentele noastre. Asta înseamnă să te lupţi pentru ideile tale şi să influenţezi lucrurile prin politică”, a mai punctat eurodeputatul. 

În urmă cu doar o zi, Negrescu făcea apel la intervenţia Comisiei Euorpene. „Intervenţia militară a Federaţiei Ruse în Ucraina a generat un val de refugiaţi compus în majoritate din femei, copii şi vârstnici. Ţările vecine au făcut eforturi considerabile, cu sprijinul Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene şi al mai multor ONG-uri, pentru a oferi protecţie şi siguranţă refugiaţilor ucraineni. Din păcate, acest lucru nu este suficient. Copiii şi familiile lor care sosesc din zona de conflict au nevoie urgentă de ajutor, de la asigurarea nevoilor de bază până la sprijin psihologic. Copiii orfani şi cei care vin fără părinţi sunt, în mod particular, într-o situaţie disperată”, se arată în scrisoarea iniţiată de europarlamentarul român.

   

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite