Vicepreşedinte PNL: Amendamentele negociate de PSD cu UDMR la Legea administraţiei publice locale continuă să fie o bombă amorsată în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Roman, vicepreşedintele PNL, a declarat,  într-un comunicat de presă, că amendamentele la Legea administraţiei publice locale, negociate de PSD cu UDMR  în schimbul susţinerii moţiunii de cenzură, continuă să fie o bombă amorsată în Parlament, iar ele ar trebuie supuse votului, pentru ca parlamentarii să le respingă şi să nu mai poată fi adoptate cu alt prilej.

„PNL solicită PSD să supună votului Parlamentului amendamentele controversate negociate cu UDMR, pentru a le respinge. Amendamentele controversate la Legea administraţiei publice locale, negociate de PSD cu UDMR, în schimbul susţinerii moţiunii de cenzură, continuă să fie o bombă amorsată în Parlament. PNL solicită PSD să pună pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor amendamentele care au stârnit atâtea dezbateri la nivelul opiniei publice, pentru a elimina spectrul adoptării pe furiş a acestora, aşa cum ne-a obişnuit principalul partid aflat la guvernare", a precizat deputatul PNL Florin Roman, în comunicat.

Potrivit amendamentelor care au trecut săptămâna trecută de votul din Camera Deputaţilor, dar au fost scoase de pe ordinea de zi a lucrărilor din Senat, în localităţile în care minorităţile sunt în proporţie de 15% , acestea ar putea utiliza limba maternă în instituţiile oficiale. Legea s-ar fi aplicat şi în cazul consiliilor locale şi judeţene unde ponderea consilierilor de la o anumită minoritate ar fi fost mai mare de 15%.

Negocierile purtate de PSD cu UDMR s-au tradus şi în alt amendament depus la Legea administraţiei publice locale, potrivit căruia în localităţiile în care ponderea minorităţilor naţionale este mai mare de 15% s-ar fi permis abordarea însemnelor minorităţilor.

Pentru ca ambele amendamente să nu fie adoptate peste noapte, deputatul liberal cere punerea pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, pentru ca parlamentarii să se exprime pe acest subiect.

„Pentru a elimina posibilitatea adoptării peste noapte a acestor amendamente, cerem punerea acestor modificări pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, pentru a putea să ne exprimăm prin vot pe această temă, care a iscat o dezbatere amplă printre români", conchide deputatul Florin Roman.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite