Vicepremierul Ana Birchall a avut o întrevedere cu un înalt oficial american

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Birchall
Ana Birchall

Viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice, Ana Birchall, a avut luni o întrevedere cu Elisabeth Millard, adjunctul principal al asistentului pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului de stat al SUA, anunţă un comunicat de presă al Guvernului român.

Cei doi oficiali au discutat temele de interes din perspectiva organizării întâlnirii anuale a Dialogului Strategic şi cele mai recente evoluţii în legătură cu operaţionalizarea şi activitatea Comitetului interministerial pentru implementarea obiectivelor rezultate din Parteneriatul Strategic cu SUA şi a altor proiecte bilaterale România - SUA. Este vorba de un format de lucru înfiinţat în martie 2018, prin decizia prim-ministrului Viorica Dăncilă, arată comunicatul.

Potrivit viceprim-ministrului Ana Birchall, partea română este interesată de identificarea şi desfăşurarea de noi proiecte comune care să contribuie la dezvoltarea şi aprofundarea Parteneriatului Strategic cu SUA.

Oficialul român a mulţumit totodată Statelor Unite pentru susţinerea candidaturii României de aderare la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite