Vicepremier, despre creşterea pensiilor: Minuni nu trebuie să promitem

0
0

Kelemen Hunor a precizat, în cadrul unui interviu la Digi24, că obligația guvernului este să aducă pensiile la zi cu rata inflației din 1 ianuarie, însă nu poate promite minuni.

Vicepremierul susține că pensiile trebuie să crească odată cu rata inflației FOTO: Facebook
Vicepremierul susține că pensiile trebuie să crească odată cu rata inflației FOTO: Facebook

”Nu suntem într-un concurs cine oferă mai mult. Eu m-am abținut să intervin în această discuție. Eu spun că obligația noastră este să aducem pensiile la zi cu rata inflației din 1 ianuarie și să găsim resurse să păstrăm puterea de cumpărare pentru fiecare familie, cât se poate. Minuni nu trebuie să promitem” , a precizat președintele UDMR.

Vicepremierul a precizat că legea obligă statul să crească pensiile cu rata inflației, însă acest subiect va fi analizat în luna octombrie când vor fi dezbătute legile bugetului de stat.

”Aici, legea și bunul simț ne obligă să creștem pensiile cu rata inflației. Acest lucru vom discuta în octombire cu ocazia dezbaterii legii bugetului de stat. Un singur lucru poate să facă Parlamentul sau Guvernul, să amâne această prevedere, ceea ce nu va face. În ceea ce privește salariile acolo discuțiile sunt în derulare. În Coaliție am spus că vom respecta legea. Și moral și legal suntem obligați să facem acest pas” , a declarat vicepremierul la Digi24.

Vicepremierul Kelemen Hunor a precizat că prioritățile pentru proiectul de buget pentru 2023 sunt susținerea investițiilor publice, cofinanțarea proiectelor europene și susținerea și funcționarea instituțiilor.

„Investițiile publice trebuie susținute, cofinanțarea proiectelor europene trebuie susținută și funcționarea instituțiilor, inclusiv din zona economică. Astea sunt prioritățile pentru proiectul de buget. Urmează un an dificil, nu va fi un an ușor, și ceea ce poate să facă guvernul este de a echilibra cheltuielile și investițiile astfel încât să nu avem un deficit prea mare. Avem toate datele pentru a pregăti un buget echilibrat într-o perioadă grea” , a declarat Kelemen Hunor. 

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri