Veşti bune pentru România! Comisar UE: România va intra curând în Schengen. Nu se vor mai solicita vize pentru SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

„România va intra în curând în Spaţiul Schengen”, susţine comisarul responsabil pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie al Uniunii Europene, Dimitris Avramopoulos. În curând, nu se li se va mai solicita românilor viză pentru a merge în Statele Unite. „Negocierile pentru ca românii să intre în Statele Unite ale Americii fără viză sunt pe ultima…milă” a mai spus Avramopoulos.

România ar putea intra în Spaţiul Schengen  până la sfârşitul mandatului actualei Comisii Europene, adică până la 31 octombrie, susţine comisarul responsabil pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie al Uniunii Europene, Dimitris Avramopoulos, conform europafm.ro. 

„Deşi acest aspect nu face parte din discuţiile noastre, aş vrea să transmit un mesaj clar prietenilor noştri români că foarte curând România va deveni membră a spaţiului Schengen. Fiind responsabil din punct de vedere politic pentru aceasta, am lucrat îndeaproape cu autorităţile române. România a îndeplinit toate obligaţiile. Mai sunt câteva aspecte, mai ales tehnice, dar şi practice. Nu suntem foarte departe de această zi. (…) Suntem foarte aproape. Nu e o chestiune de timp, ci de a îndeplini toate detaliile rămase. (…) Acelaşi lucru este valabil şi pentru Bulgaria şi pentru Croaţia”, a transmis Avramopoulos.

Comisarul European vine cu o veste bună şi pentru românii care călătoresc în Statele Unite.

„În ceea ce priveşte Visa Waiver, lucrăm la acest aspect şi am stabilit o cooperare cu SUA. Cred că nu este departe ziua în care vom realiza acest lucru” a transmis Dimitris Avramopoulos.

Deşi România are un parteneriat strategic cu SUA, cetăţenii români aurămas printre puţinii europeni care au nevoie de vize pentru a intra în SUA.

Recent, Uniunea Europeană a avertizat Statele Unite că dacă nu renunţă la această restricţie, atunci şi americanii ar putea avea nevoie pentru a călători în blocul comunitar.

Responsabil pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie al Uniunii Europene, Dimitris Avramopoulos, s-a aflat la Bucureşti pentru a participa la reuniunea ministerială UE – SUA a miniştrilor Justiţiei şi Afacerilor Interne.

România aşteaptă de 8 ani să intre în Spaţiul de liberă circulaţie, dar Franţa şi Olanda s-au opus eliminării controalelor la graniţele României cu alte state membre Schengen, mai ales din cauza corupţiei şi a încălcării statului de drept.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite