Vasile Blaga: „Nu mă mir că Elena Udrea şi Victor Ponta vorbesc pe aceeaşi limbă de mult timp”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga FOTO Adevărul
Vasile Blaga FOTO Adevărul

După câteva zile în care figurile proeminente ale PDL şi-au aruncat săgeţi otrăvite, preşedintele democrat-liberarilor Vasile Blaga dă un semnal de pace şi cere membrilor „să-şi spele rufele” în interiorul formaţiunii. Blaga, candidat la şefia partidului, spune că nu se miră că Elena Udrea, contracandidata lui, şi premierul Victor Ponta vorbesc pe aceeaşi limbă.

Întrebat cum de a ajuns PDL în situaţia de a-şi spăla rufele în public, Vasile Blaga a spus că aceste discuţii fac deliciul presei, dar nu fac bine partidului. „Cine are ceva de spus o poate face în interiorul partidului. De aceea, celebra noastră deviză cu care am câştigat alegerile, «discuţii, decizii şi disciplină», va trebui reintrodusă în partid”, a declarat, luni, liderul PDL. De asemea, acesta intenţionează, dacă va câştiga din nou şefia PDL, să introducă o altă regulă: promovarea pe meritocraţie.

Lupta pentru şefia PDL i-a făcut şi pe reprezentanţii Puterii să se pronunţe în favoarea unui favorit. „Blaga nu există. Avea nevoie de o poziţie, aşa, care să ne critice toată ziua. Elena Udrea reprezintă într-adevăr PDL şi pe Traian Băsescu. Domnul Blaga nu reprezintă pe nimeni, decât un trecut pe care, recunosc, şi eu vreau să-l uităm", a spus ironic, luni, premierul Victor Ponta.

În replică, preşedintele PDL a declarat că nu este surprins că Udrea şi Ponta vorbesc pe aceeaşi limbă. „Am văzut că şi domnul Ponta ne califică în fel şi chip şi chiar are opţiuni personale vis-a-vis de competiţia în interiorul partidului. Pe mine nu mă miră că doamna Udrea şi domnul Ponta vorbesc pe aceeaşi limbă de mult timp. Dar îl rog pe domnul Ponta să se ocupe de PSD, are multă treabă în PSD şi să guverneze pentru că prăpădeşte ţara", a precizat Vasile Blaga.

El a adăugat că nu crede că PDL se va rupe după această competiţie. "Nu pot vorbi despre alţi colegi, dar, după câte cunosc eu partidul, nu se va rupe. Şi domnul Roman a plecat din partid cu o mână de lideri foarte vizibili, Sassu, Duvăz, Severin. A plecat jumătate din Biroul Politic şi partidul nu s-a rupt", a apreciat Vasile Blaga.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite