Vasile Blaga: „Că sunt colegi nemulţumiţi nu e problema PDL, e problema lor; să ia o decizie demnă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PDL, Vasile Blaga FOTO Adevărul
Preşedintele PDL, Vasile Blaga FOTO Adevărul

Preşedintele PDL Vasile Blaga a declarat marţi seară că acei colegi care sunt nemulţumiţi de partid ar trebui să ia o decizie corectă şi demnă pentru ei.

El a fost întrebat, în cadrul unei emisiuni difuzate de B1 TV, cum comentează criticile postate pe bloguri sau pe reţele de socializare de democrat-liberali precum Cristian Preda şi Teodor Baconschi.

„Asta nu este problema PDL, este problema acestor oameni, mulţi dintre ei cu demnităţi câştigate în numele partidului - europarlamentari, parlamentari care, sigur, au unii dintre ei şi câştiguri foarte bune din activităţile pe care le depun. Mă refer inclusiv la bani, sunt unii dintre ei foarte bine plătiţi. Şi toate aceste demnităţi le-au câştigat în numele unui partid. Atunci, dacă ai ceva de spus vino în interiorul partidului, dar niciunul dintre ei nu a venit în interiorul partidului“, a afirmat liderul PDL.

El a spus că acceptă din partea oricui sugestii, dar „nu poţi să fii în acelaşi timp în interiorul şi în exteriorul partidului şi să critici în permanenţă“, a adăugat preşedintele PDL. 

Potrivit lui Blaga, în PDL „nu există o stare de tensiune“, iar lucrurile merg „pe un făgaş bun“.

Echipa aleasă acum o săptămână are o sarcină foarte importantă, aceea de a reconstrui partidul, de a-l face să ajungă în situaţia de a câştiga viitoarele alegeri generale când vor avea ele loc. (...) Că sunt şi astfel de colegi, până la urmă nu e problema partidului, este problema lor, problema fiecăruia dintre ei şi a caracterului pe care-l are fiecare dintre ei.

Niciodată nu am oprit pe nimeni să-şi spună punctele de vedere în interiorul partidului, dar, pe de altă parte, sunt oameni maturi, fiecare poate să judece ce a făcut pentru partid, mai mult sau mai puţin, şi dacă nu se mai regăseşte într-un partid – repet, în condiţiile în care ai şi beneficiat de pe urma acestui partid, sigur ai şi muncit - trebuie să iei o decizie. (...) Eu le sugerez să ia o decizie corectă şi demnă pentru ei în primul rând. Dacă nu se regăsesc în interiorul partidului, să meargã spre alte zone ale politicii“, a spus Blaga, întrebat dacă le sugerează celor nemulţumiţi să plece din PDL.

Întrebat dacă nu ar resimţi ca pe o pierdere plecarea unor colegi precum Cristian Preda sau Teodor Baconschi, Vasile Blaga a afirmat că ar resimţi acest lucru pentru „fiecare dintre ei“.

„Eu nu invit pe nimeni afară din partid. (...) Nu încurajez plecarea cuiva din partid, dar, dacă în continuare procedează aşa, ei trebuie să fie demni cu ei în primul rând“, a completat liderul democrat-liberal. 

Întrebat cum ar privi plecările din PDL în contextul apariţiei unui nou partid de centru-dreapta, Blaga a spus: „Nu cred că cineva are vreun motiv să plece din PDL“.

„V-am mai spus, când sunt nemulţumiţi, e problema lor, nu e problema partidului. Dacă sunt nemulţumiţi şi nu le mai place de acest partid sunt liberi să ia decizia pe care vor dori să o ia. Nu e dorinţa mea, ţine de caracterul fiecăruia. Eu nu ştiu de anunţuri de plecări din partid. (...) Dacă eşti nemulţumit vino şi exprimă-ţi nemulţumirile în interiorul partidului. Pe de altă parte, însă, partidul nu este o sală de aşteptare“, a afirmat Vasile Blaga. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite