Varujan Vosganian: „Miniştrii delegaţi ar putea lua decizii fără ordine de la mine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Varujan Vosganian Foto Adevărul
Varujan Vosganian Foto Adevărul

Ministrul Economiei Varujan Vosganian a declarat duminică dimineaţă că miniştrii delegaţi ar putea avea dreptul de a emite ordine fără acordul ministrului titular de portofoliu. Lucrul acesta ar fi posibil însă numai prin modificarea, în Parlament, a ordonanţei de urgenţă pentru reorgnizarea Guvernului.

„E o experienţă cu totul nouă aceasta în care miniştrii delegaţi pot să dea ordine să fie responsabili de buget şi să aibă în administrare companii. În momentul de faţă, miniştrii delegaţi nu pot da ordine, aşa cum e ordonanţa. Eu le dau delegare să facă asta, dar intenţia iniţială a fost ca ei să poată lua decizii fără mine şi e posibil ca ordonanţa să se schimbe în Parlament, adică delegarea să nu fie dată de mine, ci de lege”, a declarat Varujan Vosganian pentru cursdeguvernare.ro.

În subordinea ministerului Economiei se găsesc social-democratul Constantin Niţă (Energie) şi conservatoarea Maria Grapini (IMM-uri şi turism) care pot emite ordine numai după ce au primit delegare de la ministrul şef de portofoliu.

Vosganian mai susţine că activitatea ministerului se complică atunci când compartimentele din minister primesc ordine, în mod egal, de la trei miniştri.

”În mod normal, ministrul este cel care dă toate ordinele. În momentul în care trei miniştri dau ordine şi există un singur corp central, lucrurile sunt complicate, pentru că şeful de personal, şeful de la investiţii, şeful de la juridic au trei şefi”, a explicat Vosganian care a atras atenţia că, în alte ministere, între ministru şi ministrul delegat există tensiuni, însă nu este cazul şi la Ministerul Economiei.

”Ţine foarte mult de relaţiile personale, de cât de mult de respectăm unii pe alţii, în principiu. Sunt situaţii când avem tensiuni între ministru şi ministru delegat, dar nu e cazul la mine. Eu cu Grapini şi cu Niţă am lucrat la programul economic al USL, deci ne cunoaştem foarte bine”, a mai declarat ministrul Economiei, pentru cursdeguvernare.ro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite