Vanghelie: „Plec din politică dacă se găseşte, oriunde pe planetă, un singur cont pe numele meu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Vanghelie a declarat, sâmbătă, că informaţiile apărute în presă, referitoare la existenţa unui cont bancar de-al său în Liban, sunt o închipuire şi aşteaptă ca şeful ANI, instituţie care a pornit o cercetare privind averea sa, să îşi ceară scuze.

,,Dacă se găseşte un singur cont de al meu, oriunde pe planeta asta, eu plec şi din partid, plec şi din Primărie şi mă ascund, fug şi din România. Dacă nu, rugămintea mea este, nu vreau decât un telefon (de la preşedintele ANI, Horia Georgescu, n.red.), să-şi ceară scuze. Prima dată când mă veţi găsi cu un cont, cu un off-shore pe numele meu, orice formulă a se încerca din partea mea a mă ascunde, să nu am la vedere ce am în România, din momentul ăla plec acasă, din politică şi de peste tot”, a declarat Vanghelie într-o conferinţă de presă, citat de NewsIn.

Primarul sectorului 5 a caracterizat acuzaţiile ANI ca fiind ,,o închipuire'' sau ,,un joc politic mizerabil al unora''. ,,Fac parte dintre politicienii care calcă drept pe stradă şi nu îmi este nici ruşine şi nici frică. A fost o glumă proastă, cred eu”, a mai declarat Vanghelie.

Atât Marian Vanghelie cât şi iubita sa, Oana Mizil, sunt cercetaţi de ANI, în două dosare diferite, dar în care au apărut indicii privind implicarea deputatei în anumite tranzacţii bancare cu probleme ale lui Vanghelie, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare.

,,Sunt două dosare distincte, cercetarea este mai veche, de aproape un an. Este vorba, în special, de averea lui Marian Vanghelie, acumulată între 2008-2012'', susţin sursele.

Potrivit acestor date, Vanghelie ar fi deschis conturi bancare nedeclarate în Liban, ţară unde Oana Mizil are legături, prin fostul său soţ, un libanez. Mergând pe această ipoteză, în presă au apărut informaţii din dosarul fraudelor bancare conform cărora Oanei Mizil i s-ar fi acordat preferenţial un împrumut de aproape un milion de euro, bani din care aceasta şi-a achiziţionat un apartament, pentru care nu ar fi plătit ratele.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite