Valeriu Steriu: De astăzi, Băsescu este prima propunere de premier pe care o susţinem

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşeidntele executiv al PMP, Valeriu Steriu, a anunţat că prima propunere de premier a partidului format prin fuziunea dintre UNPR şi PMP este fostul preşedinte Traian Băsescu.

„N-am discutat despre premier. A spus că ar fi cel mai bun premier şi într-adevăr este în clipa de faţă prima propunere a PMP. Este normal să fie aşa. Vom scrie mai întâi un program de guvernare, care va genera nu doar un premier, va genera propuneri pentru toate posturile de miniştri. De astăzi, Traian Băsescu este o propunere şi o vom  susţine. Are toate competenţele necesare. Vom avea însă  şi o aşezare pe executiv, în primă formă. Trebuie să avem în toamnă un scor destul de bun ca să intrăm în Parlament”, a spus Steriu. 

Întrebat dacă sunt şanse reale ca PMP să propună la toamnă un premier, Steriu a spus: ”Sunt şanse reale. Nu e ţinta noastră pentru toamnă, ţinta noastră e un scor cât mai bun la Parlament”.

Totodată, Steriu a mai spus că PMP ar putea susţine ca alegerile să se desfăşoare într-o zi de miercuri. „Deocamdată sunt probleme reale cu data alegerilor pentru că datele propuse - 4 sau 11 decembrie - nu sunt variante fezabile. Posibil să analizăm o variantă în premieră ziua de 30 noiembrie, zi de miercuri, pentru alegeri generale. Atlfel ne vom duce cu construcţia Guvernului undeva în zona Crăciunului E analiza pe care am avut-o în cursul dumineţii cu domnul Băsescu, cu colegii. 30 noiembrie e o zi libera, de Sfântul Andrei“, a mai spus Steriu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite