Traian Băsescu: Obiectivul PMP la parlamentare este între 15 şi 20 de procente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat miercuri, după aprobarea fuziunii cu UNPR, că obiectivul partidului pentru alegerile parlamentare din toamnă este obţinerea a 15-20% din voturile românilor.

Obiectivul este între 15 şi 20 procente pentru toamnă", a spus Băsescu, la finalul reuniunii Congreselor extraordinare ale PMP şi UNPR, în cadrul căreia s-a votat fuziunea celor două partide.

Întrebat dacă este de acord cu profilul de premier al lui Dacian Cioloş, despre care a vorbit liderul UNPR Valeriu Steriu, Băsescu a spus: „Pot fi de acord cu orice, dar cel mai bun profil de premier sunt eu".

Preşedintele PMP a precizat că încă au mai rămas zone în teritoriu, în mediul rural, unde nici PMP şi nici UNPR nu aveau organizaţii, dar, în general, în urma fuziunii celor două formaţiuni, teritoriul este acoperit.

„Încă mai rămân pete albe în mediul rural unde nici noi, nici UNPR nu avem organizaţii, dar, în general, se rezolvă problema acoperirii teritoriului. În momentul de faţă avem, la nivel naţional, cei doi preşedinţi executivi, avem doi prim-vicepreşedinţi, până luni domnul Steriu îi va desemna şi pe ceilalţi doi, structurile în teritoriu fuzionează strict pe baza rezultatelor din alegeri, adică acolo unde organizaţia judeţeană de la UNPR a obţinut un scor mai bun are preşedinţia organizaţiei, acolo unde a obţinut PMP are PMP preşedinţia. Cel mai mare obiectiv pe care îl avem la Parlament este să avem grup pentru a putea fi reprezentaţi în secţiile de votare la alegerile din decembrie", a menţionat Băsescu.

Zestrea celor două partide

Liderul PMP a ţinut să prezinte rezultatele pragmatice ale acestei fuziuni, afirmând că PMP a obţinut 1.320 de consilieri locali, iar UNPR a abţinut 1.200 de consilieri locali. ”Asta înseamnă că împreună avem 2.500 de consilieri locali”, a arătat Băsescu. El a mai spus că PMP a obţinut 18 mandate de primari, iar UNPR 26 de mandate, astfel că împreună au 44 de primari aleşi. 

Potrivit lui Traian Băsescu, PMP a obţinut 37 de consilieri judeţeni, iar UNPR, 14  consilieri judeţeni, ceea ce arată că împreună cele două partide au 51 de consilieri judeţeni.La nivelul vicepreşedinţilor de consilii judeţene, PMP are 7 vicepreşedinţi, iar UNPR unul, astfel că, împreună, au 8 vicepreşedinţi de CJ. 

La Bucureşti,PMP are 13 consilieri la sectoare, iar UNPR are 22 de consilieri, astfel că, împreună, au 35 de consilieri, ceea ce dă o greutate deosebită în Bucureşti a partidului după fuziune, a spus Băsescu. În CGMB, PMP are 4 consilieri generali, iar UNPR, 2 consilieri. „Deci, înlocuitrea lui Tudy devine foarte interesant a fi discutată de cei şase consilieri care rezultă în urma fuziunii“, a adăugat Băsescu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite