Vâlcov, despre demiterea lui Ştefan Marincea: Cred că putea să se aştepte 2-3-4 zile să terminăm noi lucrările

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Comisiei Roşia Montană, Darius Vâlcov FOTO Arhiva Adevărul
Preşedintele Comisiei Roşia Montană, Darius Vâlcov FOTO Arhiva Adevărul

Preşedintele Comisiei Roşia Montană, Darius Vâlcov, a declarat joi că trebuia să se aştepte până termina Comisia lucrările şi apoi să fie demis Ştefan Marincea, directorul general al Institutului Geologic Român.

„Nu ne avantajează. Ne-ar fi convenit foarte mult să nu se lege această demitere de discuţiile noastre. Din păcate, se leagă. Dacă tot ar fi trebuie să fie demis, cred că putea să se aştepte 2-3-4 zile să terminăm noi lucrările şi să-l demită după aceea, dacă vor“, a spus Vâlcov.

El a precizat că demiterea în acest context afectează. „Părerea mea este că afectează într-un fel această demitere. Deci dacă a greşit aşa flagrant, ori rezolvau problema, ori aşteptau decizia Comisiei noastre“, a adăugat Vâlcov.

Marincea a fost audiat recent la Comisia specială pentru proiectul de la Roşia Montană din Parlament, el criticând proiectul RMGC

„Susţin cu argumente ştiinţifice că modul de prezentare a analizelor de către companie este viciat. Nu este un organism al statului român care să verifice aceste analize“, a declarat Marincea, arătând că proiectul merită nu mai mult de nota cinci.

Ştefan Marincea a declarat, pentru Mediafax, că a fost informat prin două ordine, cu semnături diferite că, începând de miercuri, a fost demis din funcţia de director general al Institutului Geologic al României, el menţionând că intenţionează să facă plângere penală în acest caz.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a spus că primul aspect este legat de faptul că atunci când te afli într-o situaţie delicată, poate chiar critică, aşa cum este situaţia cutremurelor din Galaţi, este bine să existe o bună coordonare între toate instituţiile specializate, iar mesajele care se transmit public să fie verificate şi din punct de vedere ştiinţific.

„Din păcate, deşi există un comitet care s-a constituit, domnul Costoiu coordonează acest comitet, au existat din partea domnului director mesaje neverificate ştiinţific şi care au produs şi pot în continuare să producă o serie de probleme la nivelul societăţii“, a precizat ministrul Educaţiei.

Pricopie a mai spus că cel de-al doilea lucru care i se reproşează lui Marincea este legat de nerespectarea legii, precizând că nu vrea să comenteze foarte mult acest aspect.

„Legea trebuie să fie respectată de toată lumea, iar domnul director Ştefan Marincea, în acest moment, se pare că are mai multe probleme, nu doar o problemă, legată de legislaţie şi de respectarea legii. Tocmai pentru că problema este foarte delicată, mai întâi trebuie să avem un tablou foarte clar şi după aceea se va comunica în conformitate cu legea“, a spus Pricopie.

Pe aceeaşi temă:

Ştefan Marincea, directorul Institutului Geologic, a fost demis

Pricopie despre motivele demiterii şefului de la Institutul Geologic: erori de comunicare şi nerespectarea legii

Proiectul Roşia Montană: RMGC respinge acuzaţiile directorului Institutului Geologic Român

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite