USR cere audierea de urgenţă a Rovanei Plumb în Parlament: A fost băgată pe uşa din dos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rovana Plumb FOTO gov.ro
Rovana Plumb FOTO gov.ro

Uniunea Salvaţi România solicită audierea de urgenţă în Parlament a Rovanei Plumb, propusă pentru postul de comisar european de Guvernul României. „Într-o democraţie funcţională, Rovana Plumb n-ar fi ajuns niciodată să fie propusă drept comisar european. În România, ea a fost băgată pe uşa din dos, cu PSD încercând s-o apere de confruntarea cu parlamentarii din opoziţie. USR nu va accepta asta”, afirmă deputatul USR Iulian Bulai.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de USR, premierul Viorica Dăncilă a trimis abia vinerea trecută la Parlament informarea privind nominalizarea Rovanei Plumb în Comisia Europeană, abia după ce toată presa a scris că, fără informare şi audiere, propunerea e nelegală.
 
Marţi, în Comisia de Afaceri Europene, deputatul USR Iulian Bulai a cerut conducerii comisiei să facă toate demersurile necesare pentru respectarea legii.
 
USR anunţă că va face, în cursul zilei, şi o solicitare oficială în Biroul Permanent pentru organizarea imediată a audierii.
 
„Într-o democraţie funcţională, Rovana Plumb n-ar fi ajuns niciodată să fie propusă drept comisar european. În România, ea a fost băgată pe uşa din dos, cu PSD încercând s-o apere de confruntarea cu parlamentarii din opoziţie. USR nu va accepta asta, la fel cum se opune prin toate mijloacele legale şi parlamentare numirii Rovanei Plumb ca reprezentant al României”, a declarat deputatul USR Iulian Bulai.
 
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, trebuie să programeze de urgenţă audierea Rovanei Plumb în comisiile de afaceri europene ale Parlamentului, în condiţiile în care miercurea viitoare ea va fi audiată în Parlamentul European pentru postul de comisar european pentru Transporturi, mai spun reprezentanţii USR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite