USR a depus moţiune simplă împotriva ministrului Energiei. PNL: „Suntem deschişi să participăm la orice fel de dezbatere”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ George Călin
FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Uniunea Salvaţi România (USR) a depus, marţi, o moţiune simplă împotriva ministrului Energiei, liberalul Virgil Popescu, intitulată „Incompetenţa şi minciuna închid lumina în România”, precizând că actualul ministru reprezintă „un pericol pentru securitatea energetică a României”. Purtătorul de cuvânt al PNL a precizat, pentru „Adevărul”, că liberalii sunt „deschişi să participe la orice dezbatere pe tema aceasta”.

„Poate nu ştiaţi, dar domnul Popescu este cel mai longeviv ministru al Energiei. Deci a avut timp să ne arate ce poate şi să facă reforme. Dar să vedem ce a făcut Virgil Popescu la minister în ultimii ani? (...) a promovat în funcţii cheie din companiile de stat în energie mulţi incompetenti cu carnet de partid, a amânat să promoveze legislaţia pentru consumatorii vulnerabili odată cu liberalizarea pieţei, a lăsat pe «săptămâna viitoare»  decizii care ne-au crescut dependenţa de gazul rusesc şi ne-au făcut să importăm din ce în ce mai multă energie electrică. Mai mult, acest ministru LIBERAL a preluat cu succes de la Liviu Dragnea un discurs anti-companii private”, se arată în textul moţiunii. 

Printre altele, USR îl critică pe ministrul Popescu pentru majorarea facturilor la energie şi susţine că „un an de zile a ignorat cu încăpăţânare legea consumatorului vulnerabil care trebuia să vină la pachet cu liberalizarea. (...) În luna septembrie, s-a trezit că nu există nicio măsură de sprijin pentru românii care nu îşi pot permite să plătească facturile la energie”. 

„Săptămâna trecută Virgil Popescu şi prietenii lui de la PSD au reuşit o nouă contra-performanţă: să dea o nouă ordonanţă de urgenţă greşită pe care a trebuit să o modifice în mai puţin de 24h. Şi de fapt e foarte bine ştiut că ea nu va produce efecte decât în luna martie pentru că pe luna ianuarie nu se va aplica, iar românii vor primi din nou facturi aberante”, arată formaţiunea.

Totodată, partidul lui Dacian Cioloş îl critică pe Virgil Popescu pentru închiderea mai multor grupuri energetice din România şi pentru că ar fi promovat oameni de partid în funcţii de conducere subordonate ministerului pe care îl conduce. 

Reacţia Partidului Naţional Liberal

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat că moţiunea depusă de USR „nu incomodează pe nimeni”. 

„Este un instrument parlamentar absolut normal, la îndemâna Opoziţiei. Trebuie să avem o dezbatere. Nu incomodează pe nimeni dezbaterea acestui subiect. Şi noi l-am folosit când eram în Opoziţie dacă consideram că este nevoie de dezbatere pe un anumit subiect sau pe activitatea unui ministru. Suntem deschişi să participăm la orice fel de dezbatere pe tema aceasta”, a transmis Stroe, contactat de „Adevărul”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite