USL acuză, Barbu apară: „România trebuie să organizeze alegeri comasate, pentru a economisi bani şi a asigura stabilitatea ţării”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prședintele PSD Victor Ponta, prezent astăzi în Parlamentul European pentru a discuta despre situația politică din România, a declarat că actuala guvernare "a suspendat democrația". Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a susținut în PE că România trebuie să organizeze alegeri comasate, pentru a economisi bani și a asigura stabilitatea țării.

Într-o declarație făcută de la Bruxelles pentru o televiziune de știri locală, Ponta a declarat că ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a argumentat în PE că actuala guvernare a vrut să comaseze alegerile pentru a economisi bani. "A răspuns la acuzațiile noastre în numele Guvernului român. Domnul Stolojan a cerut cuvântul pentru un ministru al Guvernului, care să răspundă primei noastre acuzații de încâlcarea a standardelor europene, acea de amânare a alegerilor locale și comasarea lor", a declarat liderul PSD pentru România TV.

Potrivit aceleași surse, ministrul Muncii a răspuns că sunt bune alegerile comasate, pentru că se economisesc bani într-o perioadă de criză. Aceasta a continuat prin a spune că nu e un moment propice pentru alegeri, pentru că trebuie păstrată stabilitatea țării.

Întrebat dacă crede că principala problemă a României este o democrație deficitară și nu sărăcia, așa cum reiese din majoritatea sondajelor, liderul PSD a spus că ambele probleme sunt importante și nu se exclud reciproc. "Aceste lucruri nu se exclud. Hai să nu mai facem nimic pentru alegeri democratice (...), lucrul ăsta nu e împotriva sărăciei sau pentru a crea locuri de muncă", a mai spus Ponta.

"După alegeri, nu va fi de-a doua zi lapte și miere, pentru că tot ăștia sunt banii pe care îi avem, că datoriile pe care trebuie să le dăm înapoi (...) tot trebuie să le plătim", a mai declarat președintele social-democrat.

În cadrul aceleași intervenții, Ponta a mai spus că USL a discutat cu Kelemen Hunor, președintele UDMR, despre posibilitatea alegerii unui guvern de tehnocrați, care să se ocupe de organizarea alegerilor.

Ponta a mai menționat că USL are în vedere trei persoane pentru funcția de premier, însă n-a făcut publice numele acestora. Uniunea Social Liberală așteapta ca actuala guvernare să fie de acord cu varianta guvernului de tehnocrați.

Citește și:

Opoziţia l-a pârât pe Băsescu la Bruxelles

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite