UPDATE Vasile Blaga a confundat „Guvernul Ponta” cu „Guvernul Ungureanu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga încurcă Guvernul Ponta cu Guvernul Ungureanu şi ARD cu USL           FOTO: Adevărul
Vasile Blaga încurcă Guvernul Ponta cu Guvernul Ungureanu şi ARD cu USL           FOTO: Adevărul

Preşedintele democrat-liberalilor s-a referit, luni, la sancţiuni ale Comisiei Europene care vizează „Guvernul Ungureanu”, însă el s-a corectat, în context, şi a menţionat că, de fapt, „Guvernul Ponta” gestionează “nerealist” absorbţia fondurilor europene.

UPDATE 17:54  Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a răspuns atacului mediatic iniţiat de Vasile Blaga şi a menţionat că observaţiile Comisiei Europene (CE) datează din luna ianuarie şi că au fost parcurse o serie de etape prin care s-a reluat un dialog informal cu reprezentanţii CE.

“Ministerul Fondurilor Europene a avut consultări cu toţi partenerii de dialog şi numeroase întâlniri tehnice interinstituţionale. Începând cu luna aprilie se desfăşoară focus-grupuri prin intermediul cărora sunt validate rezultatele analizelor socio-economice în condiţiile în care acestea au fost elaborate pe baza datelor statistice şi a studiilor existente până la această dată”, informează MFE.

De asemenea, se menţionează în comunicatul MFE că “pregătirile pentru utilizarea fondurilor europene în perioada 2014-2020 reprezintă o prioritate strategică pentru România”.


„Doar astăzi în toată presa este publicată o scrisoare a Comisiei Europene din 7 aprilie în care Comisia sancţionează Guvernul Ungureanu pentru că viziunea lui asupra absorbţiei fondurilor europene pe 2010-2020 este nerealistă, spun dânşii. Este mai mult decât nerealistă, este lipsită de calitate şi nu ţine cont de nicio strategie pe care România o are într-un fel sau altul în absorbţia fondurilor europene... Guvernul Ponta, desigur”, a spus Vasile Blaga potrivit Mediafax.

Vasile Blaga face referire la negocierile Comisiei Europene cu Guvernul

Normunds Popens, directorul general adjunct al direcţiei generale pentru Politică Regională şi Urbană, a transmis , într-o scrisoare, datată cu 7 martie 2013, adresată Ministerului Fondurilor Europene de la Bucureşti că “propunerea făcută de guvernul României nu întruneşte încă minimele condiţii de calitate şi credibilitate pentru a permite un dialog informal eficient privind viitoarele documente de programare”

Această scrisoare adresată ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, reprezintă o continuare a negocierilor dintre Guvernul de la Bucureşti şi Comisia Europeană.  În acordul de parteneriat strategic sunt stabilite priorităţile şi institiuţiile prin care ţara noastră va absorbi fondurile europene în cadrul financiar multianual al UE 2014-2020.

“Regulile europene sunt transpuse în România, dar este vorba despre aplicarea legislaţiei. Trebuie să te asiguri că procedurile se derulează corect, în mod transparent şi că asigură egalitate de şanse pentru toţi participanţii. Ori acest lucru nu a fost asigurat, ceea ce a atras corecţii financiare din partea Comisiei Europene”, a declarat Normunds Propens potrivit EurActiv.ro.

Vasile Blaga a încurcat şi USL cu ARD

Liderul democrat-liberalilor a mai făcut, în decembrie, inadvertenţe în legătură cu subiectul dezbaterii. În urma rezultatelor scrutinului parlamentar din decembrie, el a afirmat despre ARD că a dus o campanile de “mistificare”, însă a revenit asupra afirmaţiei şi s-a corectat, referindu-se la USL.

“Aş vrea ca în numele ARD să le mulţumesc tuturor românilor care, pe o vreme grea, au fost la vot, dând dovada de un civism cu totul deosebit. Într-o lună de zile, ARD a dus cea mai dură campanie de mistificare a adevărului în ţară... USL a dus în această campanie electoral, o campanie electorală ieşită din comun”, a declarat Vasile Blaga.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite