Blaga: „PDL depune luni la CCR contestaţia privind Legea imobilelor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PDL va contesta legea susţinută de Ponta
PDL va contesta legea susţinută de Ponta

PDL va depune, astăzi, la Curtea Constituţională,  contestaţia în privinţa Legii imobilelor pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament, a anunţat preşedintele PDL, Vasile Blaga.

El a precizat, înainte de şedinţa BPN al PDL, că sesizarea a fost finalizată şi va fi discutată în şedinţa BPN, urmând să fie depusă în cursul zilei la CCR.

„O vom discuta acum şi în conferinţa de presă prim-vicepreşedintele Liviu Negoiţă vă va prezenta punctele principale ale contestării pe care o vom prezenta astăzi Curţii Constituţionale“, a precizat Blaga. El a adăugat că PDL pregăteşte şi o moţiune simplă pe tema companiilor mari ale României.

Blaga spunea, în urmă cu o sătămână  că în sesizarea adresată CCR se va puncta faptul că există deja un proiect de lege în procedură parlamentară care priveşte subiectul restituirii proprietăţilor. „Guvernul n-avea dreptul să vină cu această asumare şi există un caz clar la CCR, când un proiect de lege al Guvernului Boc a fost respins pe această temă“, susţinea preşedintele PDL.

Proiectul de lege privind despăgubirile pentru imobile naţionalizate, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament, stabileşte că foştii proprietari ai caselor naţionalizate care nu pot fi despăgubiţi în natură vor primi puncte în valoare nominală de un leu, raportat la valoarea casei, cu care vor putea achiziţiona prin licitaţie alte imobile sau le vor preschimba în bani, dar după 2017, în limita a 14% pe an din suma punctelor.

Ultima tranşă va reprezenta 16% din numărul punctelor acordate, astfel încât suma totală să poată fi achitată într-un interval de şapte ani, calculat din 2017.

Foştii proprietari de imobile naţionalizate ale căror dosare au fost deja soluţionate vor primi despăgubiri în numerar în termen de cinci ani, începând cu ianuarie 2014, în tranşe anuale egale al căror cuantum nu poate fi sub 5.000 lei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite