UPDATE Preşedintele Iohannis, la prima întâlnire cu premierul. Ponta: Lucrurile intră pe făgaşul normal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta s-au întâlnit astăzi la Palatul Cotroceni, pentru o discuţie referitoare la colaborarea dintre Preşedinţie şi Guvern.

UPDATE Premierul Victor Ponta a publicat, pe Twitter, o scurtă descriere a întâlnirii cu preşedintele Iohannis.

"Prima consultare instituţională cu preşedintele Iohannis - extrem de utilă, serioasă şi eficientă. Lucrurile intră pe făgaşul normal", a scris premierul pe Twitter.

Întâlnirea a început la Cotroceni, în jurul orei 12.00, şi s-a terminat la 13.00. Surse politice au declarat, pentru Mediafax, că este vorba despre o discuţie între patru ochi.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat ieri, pe Facebook, că îl cheamă pe premierul la Cotroceni, pentru un dialog referitor la "perspectivele guvernării".

"L-am invitat mâine, 22 decembrie, la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul Victor Ponta, la o întâlnire la care vom discuta priorităţile guvernării, actualitatea politico-economică şi perspectivele colaborării instituţionale între preşedinţie şi guvern. Întâlnirea va avea loc la ora 12:00.", a scris Iohannis, pe Facebook.

La rândul său, premierul a anunţat că a acceptat invitaţia.

"Mâine voi merge la Palatul Cotroceni pentru prima întâlnire instituţională cu Preşedintele Iohannis. După 10 ani putem în sfârşit să demonstrăm românilor ce important şi benefic este ca Preşedintele şi Premierul să colaboreze pentru binele public. Toţi cetăţenii care ne-au numit în funcţiile noastre vor avea de câştigat", a arătat Ponta.

Citeşte şi:

România, sub mandatul Iohannis. Prima zi fără „Escu“ după aproape 50 de ani

Klaus Iohannis este primul preşedinte din istoria României al cărui nume nu se mai termină cu sufixul „escu“. O tradiţie începută de Nicolae Ceauşescu în 1965, când a preluat puterea, continuată de Ion Iliescu şi Emil Constantinescu după 1990, şi încheiată duminică de Traian Băsescu. Parlamentul l-a aşteptat pe Iohannis cu coşuri în care erau flori artificiale.

Cui oferă Klaus Iohannis prima decoraţie din mandatul prezidenţial: „Am decis să îi acord cea  mai înaltă distincţie“

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat luni că va oferi prima decoraţie din mandatul său prezidenţial, într-o ceremonie care se desfăşoară la Palatul Cotroceni, începând cu ora 16.00.

Ponta confirmă că va merge luni, la Cotroceni, pentru a discuta cu Iohannis despre priorităţile guvernării

Prim-ministrul Victor Ponta a dat un răspuns pozitiv preşedintelui Klaus Iohannis în ceea ce priveşte o întâlnire pentru discuţii luni, la Palatul Cotroceni, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a social-democratului din fruntea Guvernului.

FOTO Pe cine ia Iohannis cu el la Cotroceni. Lista consilierilor prezidenţiali

Noul preşedinte al României, Klaus Iohannis, îşi va numi luni în funcţie toţi consilierii prezidenţiali, dintre care fac parte foşti colegi de partid, dar şi oameni din mediul universitar.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite