UPDATE PNL discută retragerea candidaturii lui Munteanu. Surse: Mâine va fi ziua decisivă. Blaga şi Atanasiu neagă discutarea înlocuirii lui Munteanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Munteanu. FOTO Mediafax
Marian Munteanu. FOTO Mediafax

Conducerea PNL s-a reunit, marţi seară, la sediul organizaţiei de Bucureşti, pentru a discuta varianta retragerii candidaturii lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei, potrivit unor surse liberale. Până la urmă, decizia finală a fost amânată pentru mâine seară, atât copreşedintele Vasile Blaga, cât şi şeful de campanie al lui Munteanu subliniind că nu s-a discutat de retragerea acestuia

UPDATE PNL a amânat depunerea candidaturilor pentru ziua de joi. 

UPDATE Preşedintele Organizaţiei PNL Bucureşti şi copreşedintele liberal Vasiile Blaga au părăsit sediul partidului. Întrebat de dacă s-a discutat despre retragerea lui Munteanu, Blaga a răspuns sec: „Nu s-a discutat nimic“. Pe de altă parte, Cătălin Predoiu a menţionat faptul că azi s-ar fi discutat despre echipa de consilieri pentru Bucureşti.

UPDATE Marian Munteanu a publicat un mesaj pe pagina personală de Facebook în care a anunţat că  a cesionat părţile sociale pe care le deţine. „Astăzi am decis şi iniţiat cesionarea tuturor părţilor sociale pe care le deţin în societăţi comerciale. Doresc ca activităţile mele politice să nu aibă efecte asupra activităţilor pe care aceste entităţi le dezvoltă sau asupra unor oameni care nu sunt implicaţi politic. Din acelaşi motiv am iniţiat retragerea mea din unele organizaţii neguvernamentale“, a scris Munteanu. 

UPDATE Atanasiu a ieşit de la şedinţa cu Vasile Blaga, Alina Gorghiu şi Cătălin Predoiu. Acesta nu a vrut să dea declaraţii precizând doar că ora conferinţei de presă de mâine este 17.00

UPDATE Surse din PNL au declarat pentru "Adevărul" că mâine după-amiază va avea loc o şedinţă a conducerii partidului despre strategia pentru Bucureşti. Spre seară, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga vor susţine o conferinţă de presă în care vor anunţa dacă merg în continuare pe mâna lui Marian Munteanu. "Nu s-a discutat în această seară o posibilă retragere a lui Marian Munteanu, dar i s-a pus în vedere să-şi clarifice situţia cu ONG-urile şi cu firmele. Pot să vă spun că nu i-a picat prea bine. Vom vedea mâine ce se întâmplă. Deci mâine e ziua decisivă", au spus surse din PNL pentru "Adevărul". 

UPDATE Marian Munteanu a plecat după numai o oră de discuţii de la sediul PNL. 

UPDATE Teodor Atanasiu, omul care  l-a propus candidat pe Marian Munteanu, a ieşit de la şedinţa organizaţiei Bucureşti: "Marian Munteanu a renunţat la calitatea de membru din ONG-uri din care făcea parte şi, de asemenea, şi-a cesionat acţiunile pe care le deţinea în societăţile în care era acţionar. Nu e vorba despre nicio retragere politică. Acum mă duc la o şedinţă cu Alina Gorghiu şi cu cu Vasile Blaga". 

UPDATE Răzvan Mironescu, candidatul PNL pentru Sectorul 6, a ajuns la şedinţă: "Nu cred că este oportun ca Marian Munteanu să fie retras. Ar fi o problemă de imagine pentru partid. Eu am spus că Marian Munteanu are o probemă acum dacă ar ieşi pe stradă. Însă echipa de campanie lucrează nla programul politic şi nu cred că vor mai fi probelme". 

Şedinţa este programată să se desfăşoare în sediul organizaţiei bucureştene a PNL. La şedinţă urmează să fie analizate toate poziţiile legate de candidatura lui Marian Munteanu. Vor fi analizate şi criticile venite din spaţiul public, dar şi rezervele exprimate în interiorul partidului, precum şi de candidaţii la primăriile de sector.

În cursul zilei de marţi, candidaţii PNL pentru sectoarele bucureştene au luat distanţă faţă de Marian Munteanu, candidatul pentru Primăria Capitalei, pe motiv că nu vor să se asocieze cu o persoană ce o persoană ce afişează un discurs controversat, cu tentă naţionalistă. Pe de altă parte, între candidaţii PNL s-a strecurat nesiguranţa că Marian Munteanu nu va fi menţinut de partid până la finalul campaniei.

„Mai bine campanii diferite“
Potrivit unor surse liberale, tendinţa generală a candidaţilor la sectoarele bucureştene este de a-l lăsa pe Munteanu să-şi facă cum vrea campania, iar ei, la rândul lor, să fie lăsaţi în pace. „Cred că ceea ce s-a întâmplat de curând cu Ludovic Orban, candidatul pentru Primăria Generală, ne-a învăţat că e mai bine să avem campanii diferite. E vorba de tipul de personalitate al fiecăruia, de viziune. Oricum, nu putem înghesui şapte persoane într-un afiş mic. Eu cred că trebuie să avem campanii separate, pentru că avem electorat şi strategii diferite“, a declarat pentru „Adevărul“ Ovidiu Raeţchi, candidat al PNL pentru Primăria Sectorului 5, deşi, când Ludovic Orban era candidatul oficial al PNL la Capitală, încăpeau şapte liberali pe panou. Într-un interviu acordat unui site de ştiri, Raeţchi a avut o delimitare şi mai clară faţă de Munteanu. „L-am auzit pe Marian Munteanu spunând că nu ştie dacă Zelea Codreanu a fost un criminal. Eu ştiu sigur că a fost criminal. Se ştie cine e victima, au fost martori“, a declarat Raeţchi. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite