UPDATE Miting USL la Iaşi. „Să-i tăiem curentul lui Băsescu pe 29 iulie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

		    După maniestaţia pro Băsescu de ieri, USL a organizat o contramanifestaţie FOTO: Mediafax
După maniestaţia pro Băsescu de ieri, USL a organizat o contramanifestaţie FOTO: Mediafax

Aproape 15.000 de oameni participă la mitingul USL din Piaţa Unirii din Iaşi, la care sunt prezenţi şi preşedintele interimar Crin Antonescu, premierul Victor Ponta şi alţi lideri ai alianţei. 

UPDATE 12:05 În discursul său de la miting, Crin Antonescu a declarat că: „Poporul înseamnă demnitate, înseamnă părinții noștrii care nu mai sunt. Indiferent dacă votăm Da sau Nu, avem datoria morală sa venim la vot.”  

UPDATE 11.50 Victor Ponta a urcat pe scenă, înaintea lui Crin Antonescu. Ce a spus premierul? 

"Sunt mândru că mă bat cu Traian Băsescu pe 29 iulie şi sunt mândru că voi înlătura cel mai mare blestem de după 1989. Am încredere că poporul român va veni pe 29 iulie să voteze da. Eu vreau să spun da pentru demiterea lui Băsescu.

Vreau să ajungă în faţa legii să plătească pentru ce a furat poporului român. Vreau să vă aduceţi aminte că în urmă cu un an şi jumătate, pe 24 ianuarie, aici a venit Traian Băsescu, preşedintele trădător al României şi l-aţi huiduit. Sunt mândru că sunt insultat de Băsescu, cel care i-a insultat şi pe pensionari, medici sau profesori. Vreau să fie adus în faţa judecăţii poporului. 

Am venit la guvernare de două luni şi am vrut să dau înapoi banii tuturor, dar Băsescu a zis nu. Am zis să termin cu jaful dus de Blejnar, de toţi cei care au jefuit această ţară, dar Băsescu a zis nu. Am venit la guvernare şi am zis ca băieţii deştepţi protejaţi de Videanu să nu mai fure miliarde de euro, dar Băsescu a zis nu. Am zis că trebuie redeschise spitalele, dar Băsescu a zis nu.

Băsescu și gașca lui de mafioți au știut zilele astea doar să ne înjure și să ne jignească. Dar sunt mândru să fiu înjurat de Traian Băsescu care i-a insultat pe pensionari și pe ceilalți cetățeni ai României. Traian Băsescu este ca un scorpion speriat, gata să înțepe pe oricine."

La miting au venit oameni cu autocare din toate judeţele Moldovei şi scandează lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu. Acesta a fost şi el la Iaşi ieri, la un miting de susţinere organizat de PDL. În urma acestuia, Iaşul s-a împărţit practic în două, iar simpatizanţii USL s-au ciondănit cu cei PDL, o persoană fiind arestată.

Primul care a luat cuvântul pe scena din centrul oraşului a fost primarul Gheorghe Nichita, care a avut un discurs de 10 minute, citit de pe „copiuţe”. El a îndemnat ieşenii să se ducă la referendum şi să voteze „Da”.

Apoi a luat cuvântul Relu Fenechiu. El a făcut un apel către ieşeni pentru a se prezenta la referendum. „Traian Băsescu nu a avut curajul să vină la Iaşi cu cei care s-a sprijinit atâţia ani: Anastase, Udrea, Blejnar. Este incapabil să facă diferenţa dintre o tăiere de curent şi terminatul unei baterii la microfon. Veniţi la referendum pentru a-i tăia curentul lui Traian Băsescu”, a spus Fenechiu, referindu-se la acuzaţiile liderilor PDL de ieri către primarul Nichita. Aceştia au afirmat că primarul ar fi comandat „tăierea” curentului la mitingul lui Băsescu şi că au fost nevoiţi să folosească un generator.

Pe scenă, înainte de a urca Victor Ponta, au mai urcat Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, Titus Corlăţean, ministrul Justiţiei şi Varujan Vosganian.

În deschiderea mitingului a avut loc un concert susţinut de trupa Vunk, cu mesajul „Vrem o ţară ca afară!”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite