UPDATE Înfiinţarea Comisiei Călăraşi, amânată. Ponta: „PSD va numi membrii după votarea bugetului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Adevărul
Premierul Victor Ponta FOTO Adevărul

Premierul Victor Ponta a anunţat luni, după şedinţa BPN al PSD, că social-democraţii vor face nominalizări pentru Comisia de anchetă în cazul Călăraşi după votarea bugetului.

„Nu am stabilit nici măcar membrii comisiei, deoarece astăzi draftul de hotărâre (privind înfiinţarea comisiei — n.r.) întocmit de parlamentarii PSD, UNPR şi PC îl vor prezenta colegilor de la PNL şi când se ia decizia, imediat după legea bugetului, vom face şi nominalizări“, a declarat premierul.

Întrebat pe ce s-a bazat afirmaţia sa de duminică, atunci când a opinat că preşedintele Băsescu a achiziţionat terenul de la Călăraşi mai demult iar acum vrea să "îl albească", Ponta a răspuns că a fost "o părere personală", care s-a bazat însă şi pe ochiul său "de jurist".

"Eu cred că avea acest teren demult şi acum a vrut să îl albească, ca să vă spun direct. (...) Spre finalul mandatului s-a gândit să treacă cumva pe numele familiei nişte proprietăţi pe care probabil că lucra mai demult la ele. (...) Eu asta cred. Dar cred de asemenea că preşedintele ţării, prin funcţia pe care o ocupă, dacă nu are absolut nimic de ascuns, cred că ar trebui să salute formarea comisiei (de anchetă — n.r.). Totuşi, această vehemenţă a oamenilor din jurul său împotriva comisiei sigur că nu face decât să accentueze suspiciunea că este ceva de ascuns acolo", a spus Victor Ponta, duminică seară, la România TV.

Propunerea înfiinţării comisiei a generat, recent, un scandal în interiorul Uniunii Social Liberale, după ce liberalii s-au plâns că nu au fost consultaţi în momentul în care s-a luat decizia la nivel de alianţă.

Ulterior, liderul PNL  Crin Antonescu a revenit asupra subiectului şi a afirmat că liberalii sunt de acord cu alcătuirea comisiei de anchetă. 

„Am luat decizia. Suntem favorabili comisiei, dorim să se formeze această comisie. Am discutat, în principiu, şi numele colegilor care vor face parte din ea. Decizia efectivă va fi luată la grupurile parlamentare, dar ca decizie politică participăm la formarea comisiei, suntem pentru“, a declarat Antonescu, după şedinţa cu vicepreşedinţii liberali.

El a precizat că PNL îi propune pentru această comisie pe deputaţii Ioan Cupşa şi Traian Dobrinescu şi pe senatorul Mircea Dobra.

Materiale pe aceeaşi temă:

Victor Ponta: Cred că Băsescu avea terenul din Călăraşi, acum a vrut să-l albească  Premierul Victor Ponta consideră că Traian Băsescu era în posesia terenului din judeţul Călăraşi de mai mult timp, însă doar acum, spre finalul mandatului, a dorit să-l „albească” trecându-l pe numele unor rude, a precizat prim-ministrul, duminică seară, la postul de televiziune România TV.

Prima reacţie a şefului CEC Bank despre creditul Ioanei Băsescu: Nu s-au încălcat nici legea, nici reglementările BNR şi cu atât mai puţin normele interne ale băncii  Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank, a declarat, în prima sa reacţie de la izbucnirea scandalului privind creditul acordat de bancă Ioanei Băsescu, fiica cea mare a şefului statului, că nu s-au încălcat nici legile, nici normele Băncii Naţionale şi nici reglementările interne ale băncii.

Banca Naţională începe un control la CEC privind creditul Ioanei Băsescu. Şefii BNR despre „ilegalităţile“ de la CEC:  Astfel de declaraţii sunt periculoase  Banca Naţională a României (BNR) va iniţia, la solicitarea Ministerului Finanţelor, un control de conformitate la CEC Bank privind creditul acordat Ioanei Băsescu, control care va fi început săptămâna viitoare şi finalizat până la 9 decembrie, a anunţat directorul Direcţiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză.

Liberalii au decis: susţin înfiinţarea comisiei de anchetă Călăraşi, cerută de PSD  Liderii PNL au decis luni, într-o şedinţă a conducerii partidului, să accepte propunerea PSD pentru înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă în „cazul Călăraşi“ şi au anunţat numele membrilor forului.

Premierul Victor Ponta consideră că Traian Băsescu era în posesia terenului din judeţul Călăraşi de mai mult timp, însă doar acum, spre finalul mandatului, a dorit să-l „albească” trecându-l pe numele unor rude, a precizat prim-ministrul, duminică seară, la postul de televiziune România TV.

Citeste mai mult: adev.ro/mx5m4b

Victor Ponta: „Cred că Băsescu avea terenul din Călăraşi, acum a vrut să îl albească“

Citeste mai mult: adev.ro/mx5m4b

Victor Ponta: „Cred că Băsescu avea terenul din Călăraşi, acum a vrut să îl albească“

Citeste mai mult: adev.ro/mx5m4b

Victor Ponta: „Cred că Băsescu avea terenul din Călăraşi, acum a vrut să îl albească“

Citeste mai mult: adev.ro/mx5m4b

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite