Ungaria susține candidatura lui Klaus Iohannis la șefia NATO

0
Publicat:

Președintele României, Klaus Iohannis, are un susținător pentru funcția de secretar general al NATO. Prezent la un eveniment în județul Bihor, mai precis în Salonta, prim-ministrul ungar Viktor Orban a declarat că îl susține pe șeful statului român în cursa pentru șefia NATO, relatează Maszol.ro.

Viktor Orban
Budapesta sprijină candidatura lui Klaus Iohannis la șefia NATO. Foto: shutterstock (Arhivă)

Liderul maghiar a participat luni, 3 mai, la Salonta, județul Bihor, la un eveniment electoral organizat în vederea sprijinirii candidaților UDMR la alegerile europarlamentare programate duminică, 9 iunie. 

Cu această ocazie, premierul ungar a ținut să menționeze că Budapesta sprijină candidatura lui Klaus Iohannis la șefia NATO și este în favoarea aderării României la spațiul european de liberă circulație Schengen și cu frontierele terestre. 

Aflat la Târgu Mureș, la sfârșitul lunii mai, ministrul de Externe ungar, Peter Szijjarto, a susținut că următorul secretar general al NATO ar trebui să fie „din Est”

În ceea ce priveşte poziţia de secretar general al NATO, există un consens în momentul de faţă în privinţa NATO, că toate provocările vin dinspre Est. Toată lumea vrea să întărească flancul de est al NATO. Dar nimeni nu se gândeşte că dacă NATO trebuie întărită în partea de est şi dacă de acolo vin provocările, poate şi secretarul general ar trebui să fie din Est”, a declarat șeful diplomației ungare. 

Cu toate acestea, mai toate statele membre NATO, printre care și SUA, sprijină candidatura premierului olandez Mark Rutte la șefia Alianței Nord-Atlantice. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite