Un fost ministru al Sănătăţii, despre creşterea cazurilor de COVID-19: Totul se datorează lipsei aberante de consens public şi politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a comentat sâmbătă pe Facebook situaţia creşterii numărului de cazuri de români infectaţi cu COVID-19. Acesta argumentează că principalul motiv este lipsa unui consens public şi politic.

„Avem creşteri pe linie, creşteri de cazuri covid-19, creşteri ale datoriilor publice şi private şi creşterea lehamitei generale faţă de situaţia actuală!

Cum a ajuns România în situaţia ingrată de a fi în top trei ţări din Europa privind numărul de noi cazuri covid-19, după începerea măsurilor de relaxare?

Cum de avem un număr mai mare de îmbolnăviri decât Italia şi Spania?

Sunt românii mai indisciplinaţi decât cetăţenii altor ţări vecine ?

E UŞOR SĂ DĂM VINA PE POPULAŢIE SAU PE GREŞELILE DOCTORILOR!

Este adevărat, oamenii nu mai au angoasele, disciplina şi precauţia pe care le-au avut în lunile martie, aprilie şi mai. Eforturile pe care le-au făcut atunci, toate sacrificiile şi izolarea i-au lăsat secaţi de puteri, au lăsat garda jos şi au început să pună sub semnul întrebării veridicitatea situaţiei prezentate in spaţiul public.

Ce s-a schimbat acum la nivel de mental colectiv? Toate acestea se întâmplă din cauza lipsei aberante de consens public şi politic. Dorinţa acerbă a guvernanţilor de a se căţăra pe situaţia tragică şi de a obţine şi beneficiu electoral, lipsa de coerenţă a mesajelor lor, pozele strigătoare la cer de la petreceri şi adunări, unde ignorau cu desăvârşire măsurile atât de intens predicate în spaţiul public, au parazitat eforturile de necontestat ale specialiştilor medicali. Amalgamul de mesaje în geci de piele şi ochelari la modă, filmuleţele cu vedete şi politicieni având pe fundal melodii de la radio, ipostaze la cafele, beri şi terase au bagatelizat gravitatatea unei pandemii si i-au transformat pe români în cinici, în relaxaţi şi poate indisciplinaţi, aşa cum îi arată cu degetul, acum, în mod atât de convenabil, guvernul Orban.

Este vital ca în această perioadă să ne aplecăm cu toţii atenţia asupra profesioniştilor în sănătate, concentraţi pe salvarea oamenilor, nu pe cifre electorale, campanii şi strategii politice.”, a scris Nicolae Bănicioiu pe Facebook,.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite