Un deputat PNL cere ca referendumul pentru familia tradiţională să fie prins în revizuirea Constituţiei, deşi nu a fost validat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În contextul discuţiilor despre implemntarea referendumului pe Justiţiei, deputatul PNL Daniel Gheorghe susţine că viitorul referendum de revizuire a Constituţiei ar trebuie să prevadă şi redefinirea familiei în sens tradiţional, cu toate că referendumul iniţiat de Coaliţia pentru Familie în toamna anului trecut a fost invalidat de CCR din cauză că nu a fost atins pragul de prezenţă.

„Ca parlamentar al României, eu personal aş susţine un act de revizuire a Constituţiei doar în cazul în care acesta va cuprinde şi modificarea articolului 48 din legea fundamentală în sensul votat la Referendumul din toamna lui 2018 de peste 3 milioane şi jumătate de români: căsătoria poate avea loc exclusiv între un bărbat şi o femeie”, a scris deputatul Daniel Gheorghe, miercuri, pe pagina de Facebook.

Liberalul a susţinut că „altfel nu vom vedea decât cum, noi toţi, vom cădea în cursa noii stângi secular-radicaliste care încearcă să perverteasca sensul luptei împotriva corupţiei într-o campanie de dărâmare a valorilor identitare care alcatuiesc coloana vertebrala în societatea românească”.

„Nu uitaţi un lucru simplu: justiţia se întemeiază pe morală, nu pe ura şi pe răzbunare, iar morala laică din lumea democratică a timpurilor noastre, are la baza tot etica iudeo-crestina şi cele 10 Porunci pe care omul le-a primit de la Dumnezeu, iar nu de la "comitetul salvării publice" ori de la "komisarii poporului"!”, mai spune el.

Deputatul PNL a ignorat faptul că referendumul din 2018 pentru redefinirea familiei a fost invalidat de CCR.

Când un internaut i-a semnalat acest lucru, Daniel Gheorghe a răspuns: „Nu a picat nimic. A fost invalidat pe procedură. O procedură contrazisă şi de comisia de la Veneţia care consideră cvorumul o piedica în calea exprimării democratice. A avut voturi pentru de la aproape 95%!”

La scrutinul din 6-7 octombrie au votat 21,10% dintre români. Pentru a putea fi validat referendumul pentru redefinirea familiei era nevoie de o prezenţă de cel puţin 30%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite