Udrea: Voi cere desfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Elena Udrea cere măsuri extraordinare pentru ca România să nu se facă de râs
Ministrul Elena Udrea cere măsuri extraordinare pentru ca România să nu se facă de râs

Ministrul Turismului şi Dezvoltării Regionale, Elena Udrea a declarat astăzi că doreşte desfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii şi că va solicita Biroului Permanent al partidului să ceara tuturor membrilor de partid care au afaceri să opteze între funcţia publică pe care o deţin şi afaceri. 

Elena Udrea aprecizat că programele pe care Compania le are au fost blocate încă de la începutul anului, deoarece în perioada de criză nu reprezintă o prioritate.  În prezent sunt finanţate doar "achiziţiile" făcute în anii trecuţi, iar plăţile vor putea fi făcute în continuare prin direcţia de investiţii a ministerului.

Compania Naţională de Investiţii desfăşoară în prezent programe de finanţare pentru construcţia şi reabilitarea sălilor de sport, de bazine de înot şi de patinoare.

Întrebată ce vor face cei 150 de angajaţi ai companiei pe care intenţionează să o desfiinţeze, Elena Udrera a precizat că de la începutul anului exista un program de restructurare a companiei, iar angajaţii ar putea fie să dea concurs pentru posturile care sunt rămase libere în minister, fie îşi caută de lucru în altă parte.

Ministrul Turismului şi Dezvoltării Regionale a mai explicat că ministerul pe care îl conduce a econimisit 37% din bugetul acocat, prin reducerea cheltuielilor cu maşinile, telefoanele, carburantul sau deplasări. "Suma economisită va fi folostă pentru construirea reabilitatea de drumuri judeţene", a spus Elena Udrea.

Cu ce se ocupă Compania Naţională de Investiţii

Compania  Naţională  de  Investiţii  S.A. este  o  societate  comercială  pe acţiuni, înfiinţată în 2001, care funcţionează   sub   autoritatea   Ministerului  Dezvoltării  Regionale  şi   Turismului şi care execută programe de interes public sau social în domeniul construcţiilor. Principalii beneficiari ai acestor programe sunt autorităţile publice locale.

Programele  CNI S.A.  vizează construcţia de  săli de sport, consolidarea si reabilitarea sălilor de sport construite înainte de anul 2000, construirea  de  bazine de  înot şi de patinoare artificiale precum şi construire şi reabilitare de  aşezăminte  culturale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite