Udrea, grăbită să-l schimbe pe Boc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înlocuirea actualului premier Emil Boc ar reda încrederea românilor în Guvern, susţine ministrul Dezvoltării şi Turismului. Deşi a lăudat Cabinetul Boc pentru scoaterea ţării din criză, Elena Udrea crede că relansarea economică ar putea începe cu un nou premier.

Citiţi şi: Iohannis despre viitorul prim-ministru: Va fi tot Boc!

Cabinetul Boc V, de două ori mai rău decât Boc IV

Schimbarea prim-ministrului ar putea fi decisă „cât mai repede", potrivit ministrului Dezvoltării şi Turismului Elena Udrea. „Putem s-o facem cât mai repede, avem şi condiţionarea alegerilor, dar vom vedea", a declarat Elena Udrea pentru „Adevărul", refuzând să nominalizeze un posibil înlocuitor.

„Nu vreau să discut despre nume, dar pentru relansarea economică trebuie ca cetăţenii să aibă încredere în Guvern", a mai spus Udrea, subliniind că Executivul condus de Emil Boc a pierdut girul populaţiei, în mare parte şi din cauza măsurilor dure adoptate.

„Nu există încredere necesară pentru următorul pas după scoaterea României din criză: relansarea", a subliniat ministrul. Reacţia a venit după ce, la finalul săptămânii trecute, Udrea a spus, la Ploieşti, că PDL poate să anunţe că a scos România din criză şi chiar a lăudat „meritul" premierului Boc.

De altfel, până la adoptarea unei decizii în privinţa schimbării premierului, conducerea PDL l-a mandatat tot pe Emil Boc să finalizeze şi să semneze în această săptămână protocolul de coaliţie guvernamental. Potrivit unor surse din PDL, partidul aşteaptă „semnalul de sus" şi Congresul UDMR pentru a lua o decizie în ceea ce-l priveşte pe Boc.

Sprijin în coaliţie

Dacă unii democrat-liberali sunt adepţii schimbării lui Boc, actualul premier se vede sprijinit chiar din interiorul coaliţiei. Pentru cauza sa vine să pledeze UNPR, prin vocea preşedintelui de onoare al formaţiunii, Cristian Diaconescu, care nu exclude varianta ca actualul prim-ministru să rămână în continuare la şefia Guvernului.

Scenariul menţinerii lui Boc este explicat de Diaconescu prin dificultatea găsirii unui premier tehnocrat care să fie acceptat de Parlament.

„Sigur, în momentele complicate, aşa cum este cel prin care trece România, un profesionist mai presus decât orice poate conta, dar (...) este greu de găsit o formulă care să garanteze nu numai un profesionalism ieşit din comun, poate, cât mai ales susţinerea politică şi mai ales în Parlament a acestui profesionalism", a declarat Diaconescu pentru Radio France International (RFI).

În acelaşi timp, liderul UNPR apreciază însă ca "posibilă" schimbarea întregului Cabinet sau a programului de guvernare. Surse politice susţin că liderii UNPR îşi doresc ca, la o eventuală remaniere, formaţiunea să obţină încă un fotoliu de ministru, ceea ce i-ar spori ponderea în noul Cabinet.

"Nu vreau să discut despre nume, dar pentru relansarea economică trebuie ca cetăţenii să aibă încredere în Guvern. Iar în actualul Cabinet nu există încredere!"
Elena Udrea
ministrul Turismului şi Dezvoltării

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri