Udrea despre Prinţul Charles: Este un om "minunat" şi un ambasador al turismului românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prinţul Charles al Marii Britanii şi Elena Udrea
Prinţul Charles al Marii Britanii şi Elena Udrea

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, într-un interviu acordat The Daily Telegraph, că prinţul Charles este "un om minunat", fiind considerat un erou în România.

"A făcut pentru România mult mai multe lucruri decât au făcut cei mai mulţi români. Entuziasmul său pentru ţara noastră a fost o sursă de inspiraţie", a declarat Udrea, potrivit The Daily Telegraph.

"Cei mai mulţi britanici probabil au vizitat ţări precum Franţa, Spania şi Italia, dar România este ceva diferit. Aici găseşti o îmbinare a trecutului cu prezentul; o adevărată sălbăticie - şi şansa reală de a vedea un urs brun", a continuat Udrea.

Recent, prinţul Charles a apărut în emisiunea "Wild Carpathia", difuzată de Travel Channel UK, care prezintă unele dintre cele mai frumoase zone din Munţii Carpaţi.

"Este ceva unic legat de Munţii Carpaţi", afirmă Udrea, conform The Daily Telegraph, subliniind că Delta Dunării este o altă zonă foarte apreciată de iubitorii de natură şi de păsări.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, s-a întâlnit, marţi seară, cu prinţul Charles, despre care spunea că este "un minunat ambasador al turismului românesc". Alteţa Sa Regală Charles, Prinţul de Wales, este "un extraordinar prieten al României ", scria Elena Udrea imediat după întâlnirea care a avut loc la Londra.

"Prinţul Charles este, cu siguranţă, un mare prieten şi un adevărat ambasador al ţării noastre şi pot afirma, fără ezitare, că a făcut mai mult pentru imaginea României, în ultimii ani, decât oricare dintre noi. Imediat după avanpremiera documentarului Wild Carpathia, care a impresionat Marea Britanie şi ţările unde se difuzează Travel Channel, am şi spus-o public: dacă Prinţul Charles este îndrăgostit de Carpaţi, noi de ce nu am fi? Doar pentru că unii încearcă să construiască o stare de spirit negativă, distructivă, pentru că toată viaţa s-au ocupat cu dezinformări şi manipulări, nu înseamnă că noi ceilalţi trebuie să cădem în capcana lor şi să ne iubim mai puţin ţara!", sublinia Udrea.

Prinţul Charles are două proprietăţi în satul covăsnean Valea Zălanului, una dintre acestea fiind o casă veche de peste o sută de ani, care a fost complet renovată. De altfel, Prinţul Charles deţine mai multe proprietăţi în România, printre care şi o casă în satul Viscri. În ultimii ani, moştenitorul coroanei britanice a făcut mai multe vizite private în judeţul Covasna, unde a fost oaspetele grofului Kalnoky Tibor, la conacul din Micloşoara, construit în secolul al XVI-lea în stil renascentist şi renovat de către descendenţii familiei Kalnoky.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite