UDMR menţine protocolul de colaborare cu PSD-ALDE. Kelemen Hunor: Liceul Maghiar de la Târgu Mureş rămâne o prioritate pentru noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor şi Liviu Dragnea. FOTO Mediafax
Kelemen Hunor şi Liviu Dragnea. FOTO Mediafax

Liderul UDMR, Klemen Hunor, a anunţat, marţi, că partidul a luat decizia să continue protocolul de colaborare parlamentară cu PSD-ALDE. Printre priorităţile UDMR sunt urgentarea descentralizării, dar şi trecerea legii prin  care e înfiinţat Liceul Maghiar de la Târgu Mureş.

„Am analizat protocolul de colaborare din toamnă şi ce vom face în sesiunea de primăvară, fiindcă în acest acord de colaborare este, dacă se poate spune aşa, un acord extrem de lejer, în sensul că nu există altceva decât obligaţia de a se consulta reciproc în cazul în care avem nevoie de susţinerea părţii celuilalt, din acest punct de vedere bineînţeles că am discutat dacă vom continua acest acord de colaborare. Prin vot am luat decizia de a menţine acest protocol de colaborare parlamentară în condiţiile binecunoscute şi în această situaţie vom vedea cum şi în ce mod vom purta dialog începând de săptămâna viitoare pe fiecare proiect”, a precizat Kelemen Hunor, la finalul şedinţei grupurilor parlamentare reunite ale UDMR.

Un proiect important de pe agenda UDMR este înfiinţarea unui liceu maghiar în Târgu Mureş, ceea ce s-ar putea întâmpla dacă o lege deja trecută de Camera Deputaţilor va fi adoptată şi de Senat. „Liceul romano-catolic de la Târgu Mureş rămâne o prioritate pentru noi, a trecut de Camera Deputaţilor şi noi dorim ca în februarie, în primele două săptămâni, să fie votată legea şi în Senatul României”, a susţinut Kelemen Hunor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite