Și UDMR se dezice de pragul de 250.000 lei pentru abuzul în serviciu: Susținem propunerea Ministerului Justiției

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul deputaților UDMR a anunțat că Uniunea va susține orice variantă de prag e promovată de Ministerul Justiției, fie că este vorba de 1 leu sau de 9.000 de lei. Așadar, toate cele trei partide care au susținut amendamentul de la Senat, acum s-au dezis de prevedere.

Csoma Botond, liderul deputaților UDMR FOTO Arhivă personală/Facebook
Csoma Botond, liderul deputaților UDMR FOTO Arhivă personală/Facebook

UDMR este ultimul partid din Coaliție care se exprimă în ceea ce privește impunerea unui prag la abuzul în serviciu. 

„Nu există o decizie la nivelul grupului UDMR privind pragul. Noi am zis că propunerea trebuie să vină de la Ministerul Justiției. Sarcina era ca Ministerul să vină, pentru că specialiștii de acolo au toate datele. Dacă Ministerul Justiției susține un leu, noi susținem prag de un leu. Dacă Ministerul vine cu propunere de 9.000 de lei, noi asta o să susținem”, a declarat pentru „Adevărul” Csoma Botond, liderul de grup al UDMR din Camera Deputaților.

Întrebat dacă are cunoștință de faptul în spatele variantei de 250.000 de lei ca prag la abuzul în serviciu ar fi Kelemen Hunor, cel care a insistat pentru un prag mare în ședința liderilor de partid, Csoma Botond a subliniat că e o dezinformare.  „E fake news. Nu e adevărat acest lucru”. 

Ce au spus președintii de partid

Premierul Nicolae Ciucă, demnitar care conducere și PNL, a punctat încă de aseară faptul că va insista ca formațiunea sa să insiste pentru o variantă de prag de 9.000 de lei. „În această seară, am decis să susținem propunerea Ministerului Justiției privind pragul de 9000 de lei la infracțiunea de abuz în serviciu.  L-am mandatat pe liderul grupului PNL de la Camera Deputaților, Gabriel Andronache, să depună acest amendament în numele Partidului Național Liberal, în vederea susținerii și adoptării lui”, a precizat premierul.

Și cel mandatat a confirmat că va respecta decizia de partid. „Partidul Național Liberal susține propunerea Ministerului Justiției de diminuare a pragului valoric pentru infracțiunea de abuz în serviciu la valoarea de 9000 de lei. La Camera Deputatilor, vom modifica forma Proiectului de lege privind modificarea și completarea Codului Penal și de Procedură Penală, adoptată de prima cameră sesizată. În acest sens am elaborat un amendament care va fi înregistrat imediat ce Camera Deputaților va fi sesizată spre dezbatere cu această propunere legislativă”, a afirmat Gabriel Andronache.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că partidul său e de acord cu propunerea Ministerului Justiției, susținând că soluția a fost găsită la insistența sa. „Am luat act de răspunsul Ministerului Justiției la solicitarea pe care am făcut-o și de propunerea privind instituirea unui prag de 9 mii de lei în ceea ce privește abuzul în serviciu. Coaliția de guvernare va susține propunerea venită din partea specialiștilor din Ministerul Justiției. Am discutat și cu premierul Ciucă și ne vom însuși amendamentele la această lege”, a punctat Ciolacu.

Acuzațiile lui Rareș Bogdan

Prim-vicepreședintele PNL a subliniat că îi e rușine de modul cum s-a comportat partidul spu miercuri. „Nu credeam că voi trăi să văd cum OUG 13 este reinventată cu concursul propriului meu partid, PNL. O mizerie fără seaman! Culmea e că principalii promotori și inițiatori din cadrul Coaliției de Guvernare stau pitiți și tac ticălos. Unii au inițiat si au insistat pe inițiere, alții au tăcut maiestuos si de neînțeles, doar ca sa fie linișteee!!!!! Să o ia naiba de liniște! Vom muri politic în liniște, dacă continuăm așa! Unii au scris, iar soldățeii de teracotă au executat. Răul a fost făcut. La Bruxelles s-au aprins beculețele roșii, din nou”, a afirmat liderul eurodeputaților PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite