Turcan, săgeţi către Cîţu: Să spui că e responsabilitatea ministrului Muncii să asigure fonduri e o răutate. Am fost nevoită să iau bani de la alocaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Turcan FOTO Facebook
Raluca Turcan FOTO Facebook

Ministrul demis al Muncii, Raluca Turcan, a declarat că „adevărul va ieşi la iveală în prima şedinţă de Guvern”, în momentul în care se va face Rectificarea Bugetară, în ceea ce priveşte lipsa fondurilor la Ministerul pe care îl conduce. „Am fost nevoită să luăm bani de la alocaţii, ca să alimentăm bugetul de pensii pentru noiembrie”, a dezvăluit Turcan, după ce au fost anunţate controale la mai multe ministere, printre care şi Ministerul Muncii.

„Realitatea este că aici este, pare, în dezbaterea publică, să fie cuvântul meu contra cuvântului altora şi adevărul va ieşi la iveală în prima şedinţă de Guvern când se va face rectificarea bugetară şi de la bugetul de stat va fi subvenţionat bugetul Muncii cu suma de care avem nevoie pentru luna decembrie. Am spus în şedinţa de Guvern aproape zilnic ca să nu spun de mai multe ori pe zi şi dorinţa mea cea mai mare a fost să rezolv instituţional pentru că dreptul la pensie e un drept după zeci de ani de muncă. Mi se pare normal în calitate de ministru al Muncii să rezolv aceste lucruri cu ministrul Finanţelor şi prim-ministrul. Mi-a fost întoarsă inclusiv propunerea de H.G. pentru că nu erau bani în fondul de rezervă şi am fost nevoită să iau bani de la alocaţii din luna noiembrie”, a declarat Ministrul demis al Muncii. 

Raluca Turcan avertizează că în aceeaşi situaţie cu Ministerul Muncii sunt mai multe ministere. „Am văzut declaraţiile care sunt, nu le-aş încadra în registrul politic, să spui că e responsabilitatea min muncii să asigure fonduri e o copilărie sau răutate(...) Aş vrea să mai menţionez că mai e nevoie de bani şi la alte ministere. De urgenţă, pentru că dacă nu fac acest lucru în 26, ceasul ticăie împotriva a milioane de oameni şi nu doar pentru Ministerul Muncii”, a mai declarat ministrul interimar al Muncii. 

„E posibil să existe întârzieri, însă, ţinând cont că sunt îngrijorată de luni de zile, le-am dat ordin instituţiilor din subordine să fie pregătite de acţiuni de urgenţă în momentul în care este alimentat contul. Tot procesul trebuie să fie extrem de rapid şi aceasta este misiunea viitorului ministru al Muncii, astfel încât banii să ajungă la casa de pensii şi la celelalte instituţii şi să fie transmise în teritoriu şi să înceapă să fie făcute plăţile. Sper să se mişte repede viitorii mei colegi şi să nu existe întârzieri”, a mai completat Turcan. 

Raluca Turcan a transmis un mesaj intern pe grupul partidului, în care îl acuza pe premierul interimar Florin Cîţu că e dispus să joace la poker până şi banii de pensii şi a arătat că i-a transmis premierului de o lună că nu mai sunt bani de pensii şi alocaţii.

În urma afirmaţiei transmise de Raluca Turcan, premierul interimar, Florin Cîţu a declarat că ministrul Muncii este cel care trebuie să îşi asume lipsa fondurilor.

Direcţia Generalã de Inspecţie Economico-Financiarã, din cadrul Ministerului de Finanţe, efectueazã în acest moment 20 de acţiuni de inspecţie la 17 ministere, printre care şi Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, precum şi la alte trei autoritãţi/instituţii publice, a transmis Ministerul Finanţelor. Potrivit informării, controalele sunt prevãzute în Programul de control aprobat din 26 ianuarie 2021.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite