Turcan: Noua conducere centrală a PNL va fi aleasă pe 18 iunie, a doua zi după congres

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat marţi, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional, că s-a decis ca noua conducere centrală a partidului să fie aleasă, de către Consiliul Naţional de Coordonare, pe data de 18 iunie, a doua zi după congresul în care va fi ales preşedintele formaţiunii.

„Astăzi (marţi - n.r.), în Biroul Permanent Naţional am decis să organizăm Consiliul Naţional de Coordonare care va vota Biroul Permanent Executiv al PNL de după alegerea noului preşedinte al PNL în data de 18 iunie, adică a doua zi după congresul de alegere a preşedintelui PNL. Candidaturile pentru funcţiile de conducere în Biroul Executiv vor fi depuse la Secretariatul General al partidului până în data de 13 iunie“, a declarat Raluca Turcan. 

Congresul PNL se va reuni, în 17 iunie, la Romexpo, pentru alegerea noului preşedinte al partidului, funcţie pentru care candidează Ludovic Orban, Cristian Buşoi şi Viorel Cataramă.

Citeşte şi: 

Oamenii din jurul noului şef al PNL. Cine va sta alături de Orban sau de Buşoi

Miza Congresului PNL din iunie nu este doar funcţia de preşedinte, ci şi oamenii care vor sta alături de noul şef şi care vor fi desemnaţi la câteva săptămâni după Congres, într-o şedinţă cu delegaţii din Consiliul Naţional de Coordonare. Echipele de conducere au început să se contureze în atât tabăra Orban, cât şi în cea în a lui Buşoi, fiind aleşi în ambele tabere oameni cu experienţă şi influenţă.

În judeţul lui Cristian Buşoi, liderii PNL au votat pentru susţinerea lui Ludovic Orban la şefia naţională a partidului

Membrii PNL Mehedinţi îl susţin pe Ludovic Orban în lupta pentru şefia naţională a partidului. Liberalii au analizat cele trei moţiuni ale candidaţilor, iar rezultatul votului a fost zdrobitor în favoarea lui Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite