Turcan: Cum e posibil ca legea consumatorului vulnerabil să nu fi interesat pe nimeni care azi ţipă că Guvernul nu sprijină oamenii?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Turcan FOTO Mediafax
Raluca Turcan FOTO Mediafax

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, spune că cei care sunt de părere că Guvernul nu e preocupat de guvernare „se înşeală şi mint”, amintind de legea consumatorului vulnerabil. Ea a precizat că a fost elaborată la începutul mandatului său de ministru şi adoptată de Guvern în martie şi a subliniat că acum „zace în Parlament”, cu toate că este în procedură de urgenţă, motiv pentru care a vorbit cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

„Ca Minister al Muncii, avem câteva priorităţi. Vreau să le specific extrem de clar, pentru că am văzut în ultima perioadă foarte multe manipulări, dezinformări şi generalizări care nu fac bine nimănui. Chiar dacă unii se străduiesc din răsputeri să inducă ideea că acest guvern nu e preocupat de guvernare, că e rupt de realitate, vreau să afirm apăsat că se înşeală şi mint”, a declarat Turcan, potribit Digi24. 

Ministrul Muncii a atras atenţia că Legea consumatorului vulnerabil a fost pusă în transparenţă decizională încă de la preluarea mandatului său la Minister. 

„În primul rând, ca instrument imediat de compensare a tuturor creşterilor de preţuri şi a creşterii costului vieţii, vreau să ştiţi că încă de la începutul mandatului, de la finalul lunii decembrie, am pus în transparenţă legea consumatorului vulnerabil – o lege prin care cei afectaţi direct de creşterile de preţuri la energie, cu diferitele tipuri de consum de energie, să poată să fie sprijiniţi”, a mai completat Raluca Turcan. 

Potrivit ministrului, “România trece printr-o etapă dificilă, pentru că în momentul acesta economic am ajuns în etapa de redresare după perioada de criză economică generată de criza sanitară, însă efectele investiţiilor şi creşterii economice nu se regăsesc încă în buzunarele oamenilor. Atunci, există o discrepanţă între cifrele macroeconomice pe care le vedem şi putem compara cu ţările din jurul nostru şi ceea ce simte omul în fiecare zi atunci când trebuie să-şi ducă traiul de la magazin până la plata facturilor”. 

Ea a subliniat că a susţinut legea consumatorului vulnerabil de la început, deşi puţină lume a crezut în ea. „Am mai avut puţin şi primeam această lege în cap, pentru că puţină lume a crezut în ea. Intram pe o uşă şi ieşeam pe alta, pentru că lumea zicea că nu avem bani pentru asemenea lege şi încă nu este oportună. Mă uit în ochii dumneavoastră şi vreau să vă întreb cum este posibil ca o lege pusă în transparenţă la finalul lui decembrie, aflată în dezbatere publică două luni, adoptată în şedinţa de Guvern în luna martie, să nu fi suscitat interesul nimănui care astăzi ţipă şi se dă de ceasul morţii că Guvernul nu sprijină oamenii aflaţi în dificultate.

Potrivit sursei citate, Ministrul Muncii a completat faptul că s-a „adresat preşedintele Camerei Deputaţilor, pentru că în pofida faptului că acest proiect de lege a fost adoptat în şedinţa de Guvern în martie, zace în Parlament, cu toate că are procedură de urgenţă şi nu a fost votat nici până acum, vine iarna iar lumea începe să fie îngrijorată, pe bună dreptate, aşa cum am fost noi îngrijoraţi încă de la finalul anului trecut că oamenii au nevoie de un sprijin şi avem nevoie şi de creşterea numărului de beneficiari de sprijin din partea Guvernului pentru compensarea facturilor la energie dar şi de creşterea sumelor pe care ei le primesc”, a afirmat, joi, Raluca Turcan, potrivit sursei citate, în cadrul unei conferinţe de presă de la ANOFM.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite