Tudose, despre varianta propunerii lui Iohannis la șefia NATO: Ar fi onorant pentru România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Tudose, fost premier și actual vicepreședinte al PSD, susține că ar fi „onorant” pentru țara noastră dacă președintele Klaus Iohannis ar ajunge să ocupe șefia NATO și nu se pune problema ca partidul său și Guvernul să nu susțină un asemenea demers.

Mihai Tudose și Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos
Mihai Tudose și Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos

„Evident că vom susține un român acolo”, a declarat Mihai Tudose, coordonator al campaniei PSD pentru europarlamentare, care a subliniat că ar fi „un moment nemaipomenit” ca un român să ajungă într-o funcție de top la nivel internațional. De altfel, Tudose a repetat că nu se pune problema ca PSD și Guvernul să nu susțină o persoană care ar ținti o funcție precum cea de secretar general al NATO.

Pe de altă parte, Mihai Tudose a negat faptul că ar fi plecat până acum de la Guvern vreun document în ceea ce privelște nominalizarea lui Iohannis pentru șefia NATO.

Guvernul român nu a trimis nicio hârtie. Nu așa se face. Mai întâi se discută în cadru restrâns”, a precizat europarlamentarul PSD. 

Apoi, Mihai Tudpse a punctat: „Poate cineva care a discutat în cadru restrâns a avut impresia că s-a decis ca domnul Iohannis să fie, ceea ce nu ar fi rău deloc, ar fi onorant pentru România”. 

Precizările lui Ciolacu despre funcții

Și Marcel Ciolacu s-a poziționat tot pe aceeași linie: „Dacă doriţi părerea mea - aş fi mândru ca şi român ca preşedintele României să ocupe o funcţie politică la nivel mare, cum aş fi de altfel mândru pentru orice român”. Premierul a subliniat că fiind o înțelegere PNL-PSD, puterea de negociere e mai mare și a vorbit inclusiv de posibilitatea unei funcții „euroatlantice”: „Vom avea o putere dublă de negociere în ambele familii politice. Acestea sunt plusuri. Românii vor o voce puternică, românească, în structurile europene, şi euroatlantice

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite