Traian Băsescu: Povestea Mineriadei a fost lansată ca pe sub ea să se claseze dosarul Revoluţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte Traian Băsescu. FOTO Mediafax
Fostul preşedinte Traian Băsescu. FOTO Mediafax

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat, sâmbătă seară, la B1 Tv, că „povestea Mineriadei“ a fost lansată ca în timp ce opinia publică e interesată de subiect, să aibă loc clasarea dosarului Revoluţiei.

„Nu m-aş pronunţa pe chemarea la Parchet a unor persoane implicate în Mineriadă. Acuzaţia e foarte gravă. E în contextul cauzei de genocid, dacă nu mă înşel. E o acuzaţie cutremurătoare", a declarat fostul şef de stat făcând referire la acizaţiile aduse în ultimele zile de instituţiile judiciare lui Iliescu. 

De asemenea, despre dosarul Revoluţiei fostul lider de la Palatul Cotroceni a precizat: „Ideea că după ce au murit o mie şi ceva de oameni putem spune că nimeni nu e vinovat sau că le-a trecut timpul de analiză mi se pare deplasată. Parchetul General deschide dosarul Mineriadei care a fost la şase luni distanţă de Revoluţie şi dosarul Revoluţiei nu mai poate fi judecat, acela care e cu şase luni mai devreme decât Mineriada a fost clasa pentru că s-au prescris multe fapte, iar acţiunile petrecute după şase luni nu sunt prescrise. Eu cred că aici e un joc. Povestea Mineriadei a fost lansată ca pe sub ea să se claseze dosarul Revoluţiei", a adăugat Băsescu.

Fostul şef de stat a făcut afirmaţii dure şi la adresa procurorului general şi a şefei DNA. niciunul dintre procurorii generali ai Republicii nu a vrut să rezolve probleme dosarului Revoluţiei. Sistemul e uşor să facă arestări spectaculoase, dar nu rezolvă o problemă de fond, chiar pentru istoria noastră. Vă garantez că toate documentele din unităţile militare, mii şi mii de declaraţii se află la Parchet. E dificil să îi anchetezi pe cei care au tras în populaţie", a spus Băsescu. 

Totodată, fostul şef de stat a susţinut că procurorul general care ar rezolva dosarul Revoluţiei, ar avea parte de tot respectul său. 

„Dosarul Mineriadei este o perdea după care au vrut să muşamalizeze acel dosar mult mai dificil. Un procuror general al Republicii şi-ar fi luat toate galoanele respectului meu dacă ar fi rezolvat problemele dosarului Revoluţiei“, a fost concluzia lui Traian Băsescu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite