Traian Băsescu, la Adevărul Live: „Am un fin rom“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu, la Adevărul Live
Preşedintele Traian Băsescu, la Adevărul Live

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Adevărul Live, că a botezat un copil de etnie romă, pe care l-a întâlnit pe stradă şi care îi poartă numele, dar pe care nu a reuşit să-l conducă către şcoală, precizând că principalele cauze sunt discriminarea nedeclarată şi cultura familiei rome.


„Am un fin ţigan. Eram primar general al Capitalei, ieşeam în sus pe Regina Elisabeta. Am oprit maşina, era o doamnă pe trotuar şi cel de sus era tatăl copilului care se născuse pe trotuar şi voia să fie primit de primar, să-i dea o casă. Am vorbit cu mama copilului: nu-ţi promit casă, dar dacă îi spui să coboare, îl botez pe ăsta micul. L-am botezat, a venit vârsta de şcoală, l-a dus la şcoală, curăţel, frumos. După ce pleca soţia mea, îl lua mama lui, că nu poate sta fără el. De fapt, îl trimitea la furat. El nu avea un tată legitim. Martor îmi e şi domnul deputat Păun. Unul din nume e Traian, că eu i-am fost naş“, a povestit Băsescu, la Adevărul Live.

Preşedintele Traian Băsescu a explicat şi cauzele pentru care comunitatea romă nu are înclinaţii către şcoală şi educaţie. „În mod categoric există şi un proces de discriminare nedeclarat. A doua cauză este chiar cultura familiei rome. De multe ori, nu văd importanţa capitală pentru soarta viitoare a copilului în a merge la şcoală. Mai bine merge cu tata şi mama în Italia, într-o intersecţie în Bucureşti să găsească bani. Copiii sunt folosiţi pentru micile furtişaguri ca urmare a voinţei familiei“, a completat preşedintele.

Traian Băsescu a recunoscut că l-a apreciat pe fostul rege al romilor, Florin Cioabă, tocmai pentru interesul acestuia de a-i convinge pe copiii romi să meargă la şcoală. „L-am apreciat pe Florin Cioabă pentru ce a făcu pentru comunitatea romă, pentru ca aceşti copii să meargă la şcoală. Avem o problemă a societăţii, o respingere, dar şi o problemă a familiei rome“, a conchis Băsescu.


Pe aceeaşi temă:

Băsescu, la Adevărul Live: „Trebuie să-l întreb ce mă întreba el: Ponta, câţi bani ai luat de la Roşia Montană?“

Băsescu: „Unificarea dreptei va fi a doua zi după europarlamentare“

Traian Băsescu, la Adevărul Live: “Ponta a renunţat la 400 de milioane de dolari de la Rompetrol şi acum nu are bani pentru metroul din Drumul Taberei”

Băsescu, la Adevărul Live: „Trebuie să-l întreb ce mă întreba el: Ponta, câţi bani ai luat de la Roşia Montană?“

Traian Băsescu: „Biserica este un partener al statului“

Traian Băsescu, la Adevărul Live: „După ce ai drenat resursele din CFR Marfă, nu poţi să vii să o cumperi. Guvernul l-a favorizat pe Gruia Stoica”

Traian Băsescu, la Adevărul Live: „Am un pact de coabitare cu Victor Ponta, dar nu am un pact al tăcerii“

Traian Băsescu a aflat de nepoată la două ore după naştere

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite