Traian Băsescu, întrerupt în PE atunci când citea lista liderilor europeni vânduți lui Putin

0
Publicat:

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost întrerupt în Parlamentul European atunci când citea o listă cu foști oficiali europeni care au lucrat pentru Rusia.

Traian Băsescu, întrerupt în PE atunci când citea lista liderilor europeni vânduți lui Putin
Traian Băsescu, întrerupt în PE atunci când citea lista liderilor europeni vânduți lui Putin

Lui Băsescu i s-a tăiat microfonul în timp ce pronunța numele unor foști lideri europeni care ar colabora cu Rusia, în timpul unei dezbateri în Parlamentul European despre influența Rusiei în blocul comunitar.

Șeful de ședințăi-a tăiat microfonul lui Băsescu, deși acesta nu terminase discursul, pentru depășirea timpului alocat. Băsescu a pronunțat în Parlamentul European foști șefi de guvern din Germania, Italia sau Finlanda.

"Avem o altă mare problemă, problema consolidării lui Putin de către demnitari ai Uniunii Europene. Și aici o să enumăr câțiva premieri ai Uniunii Europene care s-au pus în slujba lui Putin după terminarea mandatelor: Schroder e pe buzele tuturor, Matteo Renzi, fost premier italian, angajat la firmă rusească, Christian Kern, fost cancelar austriac, Francois Fillon, fost premier al Franței, Esko Aho, fost premier finlandez, Paavo Lipponen, fost premier finlandez, Karin Kneissl, fost ministru de externe austriac, Hans Schelling, fost ministru de finanțe austriac, și sigur nu putea să lipsească Dominique Strauss Kahn. Cu astfel de oameni în jurul său și în vârful ..." a spus europarlamentarul Traian Băsescu înainte ca Rainer Wieland să îl întrerupă, potrivit Digi24

Băsescu a continuat să vorbească și după ce i s-a tăiat microfonul, fiind aplaudat din sală de câțiva colegi. Șeful de sală l-a rugat să păstreze ordinea. 

"Mulțumesc mult, dragă coleg Băsescu. Mulțumesc. Colegul! Colegul! Coleg Traian, păstrați ordinea!", a spus Wieland după ce l-a întrerupt pe Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite