Traian Băsescu: Cei de la USL au demonstrat că ce naște din Iliescu rămâne Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Președintele suspendat Traian Băsescu a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că referendumul de astăzi este al „lor", arătând că orice român care îl simpatizează ar trebui să stea acasă. La încheierea discuțiilor cu PDL, Băsescu a reiterat mesajul.

UPDATE 19.41 Traian Băsescu a acuzat USL că ar frauda rezultatele referendumului, declarând că reprezentanții Puterii au demonstrat că „ce naște din Iliescu rămâne Ponta“.

„Cei de la USL dau mesaje mincinoase că eu aș chema electoratul la vot. Ce spun eu electoratului e ce le-am spus în ultimele zile. Să rămână acasă. Numai așa nu vor participa la lovitura de stat dată de USL. Faptul că îi mint pe români cu mesaje arată cât de mărunți sunt oamenii ăștia. Și acum vor să fraudeze referendumul. Au demonstrat un singur lucru: Ce naște din Băsescu rămâne Ponta“, a spus Băsescu.

UPDATE 19.30 La încheierea discuțiilor de la sediul PDL, Traian Băsescu a reiterat mesajul adresat românilor că ar trebui să stea acasă pentru a nu legitima o lovitură de stat și a acuzat USL că ar da mesaje mincionase în care președintele suspendat cheamă românii la vot:

„Cei de la USL dau mesaje mincinoase că eu aș chema electoratul la vot. Ce spun eu electoratului e ce le-am spus în ultimele zile. Să rămână acasă. Numai așa nu vor participa la lovitura de stat dată de USL“, a spus Traian Băsescu.

„Referendumul de azi nu este pentru mine. Românii trebuie să înțeleagă că voturile în favoarea mea nu ne ajută", a spus Traian Băsescu.

Președintele suspendat a subliniat că „singurul lucru care ne ajută este statul acasă".

„Niciun simpatizant de-al meu să nu ducă grija procentelor mele. Dacă referendumul va fi invalidat, poporul român va fi considerat deasupra celor 256 de parlamentari și va fi validat în Europa", a spus Băsescu.
Președintele suspendat a precizat că are conștiința împăcată, că a reușit să își facă datoria ca președinte, însă „ar fi o pată în istorie că 256 de politicieni i-au păcălit pe români să acopere o lovitură de stat".

Prin neprezentarea la vot, susține Traian Băsescu, „arătăm politicienilor că românii sunt deasupra lor și că nu vor lua parte la o lovitură de stat", precizând cî în România, politicienii, și în special parlamentarii, se consideră „o castă aparte".

„Este referendumul lor. Dacă și referendumul lor îl fură, ce le mai rămâne de făcut", a fost propoziția cu care și-a început Traian Băsescu discursul, făcând aluzie la o posibilă fraudare a rezultatelor referendumului.

Pentru ca Traian Băsescu să fie demis, astăzi ar trebui să se prezinte la urne majoritatea românilor cu drept de vot, iar voturile în favoarea demiterii să fie, de asemenea, majoritate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite