Tomac: Decizia USL de a-şi asuma răspunderea pe descentralizare răspunde intereselor baronilor locali ai USL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară FOTO Adevărul
Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară FOTO Adevărul

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, consideră că asumarea proiectului de descentralizare de către Guvern răspunde intereselor baronilor locali, iar liderul PNL Crin Antonescu este doar un executant al PSD.

„Considerăm că această decizie a USL de a-şi asuma răspunderea pe acest proiect de lege, care priveşte o temă de interes major care îi vizează pe toţi cetăţenii României, este un act de laşitate, pentru că USL a ajuns la putere anul trecut minţind românii, însă având astăzi o majoritate de peste 70 la sută, susţinere în Parlament, fuge de dezbaterea parlamentară, încercând să demonstreze că poate să-şi asume răspunderea pe un proiect de lege care răspunde practic comenzilor baronilor locali ai USL“, a susţinut Tomac, într-o conferinţă de presă pe această temă.

Tomac spune că transferarea acestor competenţe în subordinea autorităţilor locale înseamnă un nou val de taxe şi impozite. „această descentralizare, pe lângă faptul că transformă România într-o ţară a baronilor locali din PSD şi o parte din PNL, urmează şi un nou val de taxe şi impozite suplimentare, pentru că, practic, baronii locali vor stabili exact măsurile prin care vor acoperi golurile care nu vor mai veni de la bugetul de stat în bugetul local“, a adăugat Tomac. De asemenea, liderul PMP a afirmat că Victor Ponta răspunde, de la Palatul Victoria, „comenzilor primite din partea baronilor din PSD iar PNL-ul a devenit o anexă a PSD-ului“.

Preşedintele PMP a criticat şi decizia Guvernului de a-şi asuma răspunderea, fără posibilitatea unei dezbateri parlamentare. „Faptul că nu au curajul să vină în Parlament să dezbată o lege atât de importantă demonstrează că le este frică atât de Opoziţie, cât în mod special de cetăţenii care vor reacţiona cu siguranţă faţă de ceea ce USL-ul face astăzi. Fuga de responsabilitate şi minciuna au devenit reguli de funcţionare ale USL-ului“, a declarat Tomac.

Liderul PMP l-a acuzat şi pe Crin Antonescu care a devenit un executant al PSD. „Marele apărător al democraţiei parlamentare a devenit practic un executant al PSD-ului, un fel de jandarm care răspunde comenzilor din PSD, creând comitete, comisii, nicidecum să se ocupe de activitatea parlamentară, aşa cum este firesc“, a conchis Tomac.

Astăzi, de la ora 13.00, miniştrii se vor reuni în şedinţă de Guvern, pentru a discuta cele 2000 de amendamente depuse la legea descentralizării. De la ora 15.00, premierul Victor Ponta va merge în Parlament, unde îşi va angaja răspunderea în faţa senatorilor şi deputaţilor.

Pe aceeaşi temă:

Cine este deputatul care a depus 1.700 de amendamente la legea descentralizării

UDMR, singurul partid din Opoziţie care a depus amendamente la legea descentralizării

Antonescu respinge oferta PDL de a ataca împreună Legea privind descentralizarea

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite