Titus Corlăţean: „Vizita Victoriei Nuland a fost binevenită. Modificarea Codului Penal a fost netransparentă“

0
0

Ministrul de Externe al României, Titus Corlăţean, a declarat, duminică seară, la postul Antena 3, că modalitatea în care s-au adus schimbări Codului Penal a fost netransparentă, iar vizita efectuată recent de Victoria Nuland nu a avut ca scop să pună la punct autorităţile, ci să arate interesul SUA pentru România.

Titus Corlăţean a declarat că o parte a presei din România a exagerat importanţa vizitelor unor oficiali străini, aceştia fiind prezentaţi ca nişte oameni care „vin şi ne dau lecţii”. Ministrul a precizat că nu în aceşti termeni se discută, însă a recunoscut că modul în care s-au realizat schimbările asupra Codului Penal au fost netransparente.

„Modul rapid, netrasparent şi lucrurile pe care şi noi la Guvern le-am aflat din presă că s-au întâmplat în ziua în care s-au adus modificări la Codul Penal, aceste lucruri nu sunt în regulă”, a declarat, la Antena 3, Titus Corlăţean.

Ministrul de Externe a subiliniat de asemenea importanţa ca proiecte legislative precum modificările Codului Penal să fie dezbătute în spaţiul public. „Trebuie reglate aceste chestiuni. Inclusiv aspectele legislative. Sunt unele lucruri importante, dar ele trebuie dezbătute public, trebuie puse de acord cu instituţiile europene pentru că vorbim de un fundament legislativ important”, a declarat ministrul de Externe.

De asemenea, Titus Corlăţean a opinat că vizita adjunctului secretarului de Stat pentru Europa şi Eurasia al SUA, Victoria Nuland, din acest sfârşit de săptămână, a fost una binevenită, Statele Unite demonstrând încă o dată interesul pentru ţara noastră.

„Vizita a fost binevenită. Am discutat lucruri foarte importante. Trebuia să discutăm rolul României în siguranţa internaţională, să vorbim despre scutul antirachetă sau despre alte proiecte de cooperare importante. SUA doresc o Românie puternică. Au fost însă câteva interpretări exagerate, câteva derapaje. Profilul vizitei a fost de parteneriat. Sigur, au fost şi câteva subiecte sensibile, dar nu este loc de derapaje, cum se procedeaza din păcate de ani de zile în presa românească. Vizita Victoriei Nuland a demonstrat interesul Statelor Unite pentru România”, a mai spus Titus Corlăţean, la Antena3.


Citeşte şi:

Victoria Nuland, despre amnistie şi graţiere: Nu mi-e clar care va fi traiectoria

Adjunctul secretarului de Stat pentru Europa şi Eurasia al SUA, Victoria Nuland, a declarat, sâmbătă, că a fost informată în cadrul întrevederilor cu oficialii din România despre legea amnistiei şi a graţierii, dar nu îi este foarte clar ce se va întâmpla în viitor în acest sens.

Banditism de stat în Parlament. Ce scrie în legea pentru eliberarea corupţilor. Dedicaţie pentru Năstase

Parlamentarii pregătesc să voteze o scandaloasă lege de amnistiere şi de graţiere, în urma căreia poate fi distrusă toată lupta împotriva corupţiei din ultimii opt ani. O cohortă de demnitari judecaţi sau condamnaţi pentru corupţie scapă de puşcărie, iar unii dintre ei rămân şi cu cazierul curat. „Adevărul” vă arată cum ar urma să „lucreze” această lege în folosul infractorilor cu gulere albe

Ponta: Am fost într-o vizită privată în Italia. Victoria Nuland a venit pentru un subiect confidenţial, discutat în CSAT

Premierul Premierul Victor a oferit prima reacţie după vizita Victoriei Nuland la Bucureşti, în emisunea „Sinteza zilei“, la Antena 3. Premierul a anunţat că a fost plecat , cu familia, în Iatlia, acolo unde s-a întâlnit cu liderul socialiştilor italieni în vederea congresului Partidului Socialist European  de luna viitoare.

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite