Titus Corlăţean a avut o întrevedere cu premierul israelian Netanyahu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a desfăşurat o vizită oficială, marţi, la Ierusalim, unde s-a întâlnit cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, aceştia discutând despre posibilitatea realizării unei reuniuni comune de guvern în 2014, la Bucureşti, informează Agerpres.

Tot în cadrul discuţiilor, cei doi oficiali au vorbit şi despre participarea cercetătorilor israelieni la proiectul de la Măgurele, ELI - Extreme Light Infrastructure.

„În cadrul discuţiilor, cei doi demnitari au apreciat nivelul foarte bun al dialogului politic şi diplomatic româno-israelian. De asemenea, a fost reiterată hotărârea celor două părţi pentru impulsionarea relaţiilor bilaterale, pe multiple planuri, în formatul reuniunilor comune ale guvernelor român şi israelian, preconizându-se ca următoarea rundă să aibă loc la Bucureşti, în 2014”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Externe.

Titus Corlăţean a mai adus în prim plan şi necesitatea de dezvoltare a cooperarii sectoriale, cele două ţări urmând să acorde o prioritate mai mare domeniilor de cercetare şi dezvoltare.

De asemenea, premierul Netanyahu a exprimat un interes concet pentru oferta României ca cercetătorii israelieni să facă parte din proiectul ELI — Extreme Light Infrastructure, de la Măgurele.

Ministrul Afacerilor Externe a mai discutat cu partea israeliană şi posibilitatea ca oamenii de afaceri şi studenţii care sunt interesaţi să lucreze sau să înveţe în Israel să beneficieze de un regim mai favorabil în ceea ce priveşte acordarea vizelor.

Comunicatul MAE notează ca premierul Netanyahu s-a arătat interesat de această propunere, anunţând că va încerca să rezolve chestiunea vizelor într-o manieră pozitivă.


Citeşte şi:

Domnule Ministru Titus Corlăţean, când ne trimiteţi un Ambasador la Chişinău?

De mai bine de 20 de ani România este privată în a avea un ambasador în Republica Moldova. Simpla numire a unei astfel de persoane nu înseamnă automat şi reprezentarea corespunzătoare a intereselor statului român. La Chişinău România a deschis un front pentru apărarea identităţii naţionale a mai bine de trei milioane de români, iar rolul unui ambasador ar trebui să fie unul extrem de activ.

Titus Corlăţean: „Şi românii, şi francezii, şi olandezii vor pierde din cauza amânării aderării la Schengen”

Decizia de amânare a aderării României la spaţiul Schengen nu va afecta doar economia acestei ţări, ci şi pe cea a francezilor, germanilor, precum şi a olandezilor, a apreciat, vineri, pentru postul de radio France Inter, ministrul de Externe român, Titus Corlăţean, potrivit Mediafax.

Corlăţean, nemulţumit de poziţia ambasadelor străine cu privire la modificarea Codului Penal: Ar trebui să se adreseze direct MAE

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat joi în cadrul unui eveniment al ministerului de Externe că „ambasadele acreditate la Bucureşti ar trebui să se adreseze direct MAE când au preocupări sau nelinişti, şi nu prin intermediul presei“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite