Teodor Meleşcanu, la Adevărul Live: „Guvernul MRU nu a rezistat din cauza asocierii cu popularitatea scăzută a PDL”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Meleşcanu, în studioul Adevărul Live FOTO Adevărul/Eduard Enea
Teodor Meleşcanu, în studioul Adevărul Live FOTO Adevărul/Eduard Enea

Teodor Meleşcanu, şeful Serviciului de Informaţii Externe (SIE),  a relatat, într-un interviu acordat, marţi, jurnaliştilor „Adevărul” Ioana Lupea şi Dan Marinescu, că durata foarte scurtă în care Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu a fost activ s-ar explica prin evoluţia economiei româneşti, ca responsabilitate directă a primului ministru, dar şi prin asocierea acestuia cu PDL.

El a explicat că percepţia publică, a susţinerii lui Mihai Răzvan Ungureanu de către democrat-liberali, a fost decisivă pentru popularitatea scăzută şi limitatarea guvernării, imaginea PDL fiind în scădere drastică.

Teodor Meleşcanu susţine că rezultatul din toamnă, de la alegeri este dovada clară că majoritatea care asigura guvernarea PDL nu a putut face faţă unor „presiuni” ce au dus la destrămare.

„A fost o perioadă în care, fiind o majoritate destul de fragilă şi eterogenă nu a mai fost în măsură să facă faţă presiunilor care au existat şi care au fost reale”, a spus şeful SIE.

Teodor Meleşcanu precizează că, la nivel european, nu ar fi întîlnit un precedent, în care o formaţiune politică, chiar dacă este o uniune, să câştige alegerile interne cu un scor similar celui înregistrat de USL la alegerile parlamentare din decembrie.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite