Teodor Meleşcanu: Consider că vârsta e pentru mine un atu. Nu înseamnă doar experienţă, ci şi expertiză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul şef al SIE Teodor Meleşcanu. FOTO: Adevărul
Fostul şef al SIE Teodor Meleşcanu. FOTO: Adevărul

Fostul şef al SIE şi candidat la alegerile prezidenţiale, Teodor Meleşcanu, a declarat marţi seară, în cadrul unei emisiuni de televiziune, că ar fi cel mai bun om pentru a ocupa funcţia de preşedinte al României, dată fiind expertiza sa şi necesitatea alegerii unui om care să înţeleagă jocurile geopolitice din prezent.

Întrebat motivul care l-a determinat să-şi depună candidatura, fostul şef al SIE a răspuns tranşant:  „Din păcate niciunul din candidaţii potenţiali nu am crezut că ar fi potriviţi pentru funcţia de preşedinte. Doresc să prezint pentru cetăţenii României o alternativă”, a afirmat candidatul susţinut de Partidul Dreptăţii Sociale la Realitatea TV.

„Ne aflăm într-un spaţiu extrem de vulnerabil, iar preşedintele trebuie să asigure securitatea României (…)Trebuie să fii jucător, dacă vrei să-ţi foloseşti atuurile. Consider că vârsta e pentru mine un atu. Nu înseamnă doar experienţă, ci expertiză”, a adăugat Teodor Meleşcanu.  

Candidatul Partidului Dreptăţii Sociale a subliniat că este o persoană care ar putea atrage oameni din toate zonele politice şi sociale, fiind capabil să pună la masă diferite tendinţe ideologice.

„Sunt un om care nu îmi pot permite să fac greşeli la experienţa pe care o am. Sunt un om care pot să strâng oamenii în jurul meu, nu să-i pun să se bată”, a afirmat fostul şef al SIE care a precizat că în principiu este un om „cu vederi liberale” din punct de vedere ideologic, mai precis „adeptul unei teorii ordoliberale”.  

Teodor Meleşcanu a adus precizări şi în ceea ce priveşte relaţia sa cu colonelul Dogaru, cel care în urmă cu doar câteva zile a anunţat că semnăturile necesare candidaturii fostului şef SIE au fost strânse. „Relaţia mea cu colonelul Dogaru este relaţia pe care o am cu toţi oamenii care mă sprijină (…) Ştiu că s-au făcut deseori referiri că dânsul ar fi fost critic la adresa DNA-ului sau altor instituţii de acest tip. Eu am o părere diferită în această chestiune”, a afirmat candidatul susţinut de Partidul Dreptăţii Sociale.

Referitor la activitatea serviciilor de informaţii române, Teodor Meleşcanu a opinat că acestea funcţionează întotdeauna foarte bine, mai ales în perioadele de criză. În plus, „serviciile de informaţii nu fac politică” şi a punctat faptul că SIE nu are în niciun organism de stat ofiţeri acoperiţi. De asemenea, a considerat că afirmaţiile preşedintelui privind ofiţerul acoperit din rândul prezidenţiabililor au fost doar declaraţii politice: „Nu au fost bazate pe elemente foarte clare sau directe”.

Fostul şef al SIE a vorbit şi despre relaţiile bilaterale România-Statele Unite, susţinând prezenţa unui ambasador american la Bucureşti ar fi un indicator clar al importanţei acordate ţării noastre, însă „un ambasador care ar ateriza în timpul campaniei electorale (n.r. – din toamna lui 2014) ar putea să nu înţeleagă ce se întâmplă aici”

Teodor Meleşcanu a precizat că se pare că „suntem, din punctul de vedere al clasării în interese şi preocupări, la o treaptă prea joasă pentru a primi ambasador (n.r. – american)”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite