Tăriceanu speră ca PNL să nu meargă spre modelul Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider al PNL Călin Popescu Tăriceanu îl critică pe Crin Antonescu pentru că nu a consultat pe nimeni la alcătuirea Guvernului din umbră.

“Mi-aş dori ca în PNL să se menţină această tradiţie a unei conduceri colegiale şi să nu mergem către modelul Traian Băsescu.”, a declarat Tăriceanu într-un interviu acordat revistei 22. Fostul lider PNL şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că Antonescu nu s-a consultat cu nimeni la alcăturirea aguvernului din umbră.

“E un semn mare de întrebare pe care îl au foarte mulţi în momentul de faţă cu privire la modul în care sunt luate decizii importante care ţin de viitorul PNL.”, a comentat Tăriceanu.

Atac la lista lui Crin

Tăriceanu a criticat şi componenţa Executivului din umbră prezentat de Antonescu. “ Guvernul care a fost prezentat conţine o serie de nume ale unor tehnocraţi care nici măcar nu sunt nişte somităţi în domeniile respective”, a comentat Tăriceanu.

El  a afirmat că singurii câştigători ai mutării lui Antonescu sunt miniştrii din afara PNL. “ Eu cred că ei devin cunoscuţi numai pentru că au fost numiţi miniştri. Deci este în avantajul lor şi nicidecum în avantajul partidului sau în avantajul public.”, a susţinut Tăriceanu.

Punctual, fostul premier a afirmat că în partid sunt “oameni de valoare” precum fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, dar că pentru portofoliul respectiv a fost preferat “un general în retragere”.

Acuzaţii similare

În perioada când Călin Popescu Tăriceanu a condus PNL, principalii săi adversari, Crin Antonescu şi Ludovic Orban au avut reproşuri similare cu cele de azi ale fostului premier. Tăriceanu a fost acuzat că a luat o serie de decizii importante, precum nominalizarea lui Cătălin Predoiu pentru portofoliul Justiţiei, fără a consulta conducerea PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite